Manel, Laura Andrés, Mazoni, la GIOSymphonia i Kebyart Ensemble seran alguns dels protagonistes de la nova programació de l’Auditori de l’Ateneu per al primer semestre de 2022. Les entrades de la programació, amb més d’una vintena de propostes de gener a juny, s’han posat a la venda aquest dimecres 15 de desembre.

La nova programació de Cultura Banyoles per al primer semestre de 2022 es va presentar ahir al vespre en un acte a l’Auditori de l’Ateneu. La presentació va permetre donar a conèixer el conjunt de l’activitat cultural municipal que es podrà veure de gener a juny de l’any vinent als diferents equipaments culturals de la ciutat amb propostes d’arts escèniques i musicals, així com de la biblioteca, de patrimoni cultural, dels museus i de cultura popular i festes, que inclouen més de 180 activitats.

Programació musical 

L’activitat musical per al primer semestre de 2022 que programa Joventuts Musicals de Banyoles s’iniciarà el 15 de gener amb el concert de la pianista i compositora Laura Andrés, que presentarà el seu primer treball en solitari #blanc. Continuarà el 5 de febrer amb el concert de Manolis Fytros i Tr3s Qu4rts, un concert de fusió greco-catalana.

El 19 de març s’ha programat el primer concert de la residència artística del quartet de saxofonistes Kebyart Ensemble a l’Ateneu. En aquesta primera actuació, actuaran amb la GIO Symphonia per a presentar un programa centrat en l’obra de dos dels compositors vius més cèlebres: Philip Glass i John Adams. El dissabte 2 d’abril el tango protagonitzarà l’Auditori de l’Ateneu amb el concert de Néstor Zarzoso i l’1 de maig hi haurà el concert de Jazz amb Colina Miralta Sambeat, que presentaran CMS Trio 15 anys.

Pel que fa a la programació de músiques modernes per al primer semestre de 2022, a l’Auditori de l’Ateneu el grup Manel, que emprèn aquest 2022 una gira per sales i auditoris, presentarà l’11 de març el seu darrer disc Per la bona gent (2019) i l’EP L’amant malalta. I per Sant Jordi, el 23 d’abril, Mazoni, un dels noms referencials de la música de casa nostra, presentarà a Banyoles el seu darrer disc Ludwig, basat en la música de Beethoven. Les composicions del geni alemany s’introdueixen a cada una de les cançons a base de sàmplers i referències musicals diverses.

Programació cinema 

L’Auditori de l’Ateneu continuarà en aquest primer semestre de 2022 oferint una programació estable de cinema amb les propostes del Documental del Mes i del Cicle Gaudí, impulsat per l’Acadèmia de Cinema en Català amb el suport de la Generalitat i les diputacions catalanes. I també continuaran les propostes de cinema familiar que han tingut molt bona acollida en aquest trimestre.

Venda d’entrades

Les entrades per a la nova programació de Cultura Banyoles es poden comprar al web de Cultura Banyoles i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, demanant cita prèvia.