Ateneu - CMEM

Com en un cultiu d’idees que es reprodueixen i creixen, l’Ateneu – CMEM en la seva vessant de Producció pretén potenciar un viver d’entitats culturals i formacions musicals que desenvolupin els seus propis projectes. Per aconseguir-ho, l’Ateneu posa a la seva disposició l’equipament, que compta amb aules habilitades tant per a realitzar reunions com per assajar-hi.

Actualment fan ús de l’Ateneu les següents entitats o projectes:

Agrupació Coral Veus de l'Estany

L’Agrupació coral Veus de l’Estany de Banyoles està formada per una quarantena de cantaires d’entre 25 i 85 anys. Du a terme la seva activitat, especialment, al Pla de l’Estany tot i que també actua a altres indrets de la geografia catalana.

Aquest segon semestre de 2016, entre d’altres, protagonitzaran, al costat de l’Esbart Dansaire Fontcoberta, el concert en benefici de la Fundació Junts i Endavant, que serà el 17 de setembre a l’Auditori de l’Ateneu.

L’agrupació assaja cada dimarts de 2/4 de 10 a 11 de la nit a l’Ateneu – CMEM.

Cor de teatre

Cor de Teatre és un cor que trenca esquemes, que canta un repertori polifònic sense partitures i que trenca amb la distribució característica d’aquestes formacions a sobre l’escenari per incorporar moviment, acció i recursos propis de l’àmbit teatral.

El grup organitza classes internes de veu cada dilluns a l’Ateneu-CMEM.

Taller de Música de Banyoles

L’associació Taller de Música es dedica a la promoció i la difusió del jazz a Banyoles i a la comarca. El punt central de la seva activitat és el FEMJazz!, Festival d’Emergències Musicals, que organitza des de fa més de vint-i-cinc anys. El FEMJazz! s’ha consolidat com a aparador de noves propostes i de músics emergents, desconeguts pel gran públic però de gran qualitat artística. L’entitat ja està començant a preparar l’edició del 2019. L’associació té la seva seu social a l’Ateneu-CMEM.

Les Marín

“Les Marín som una petita formació coral que va néixer ja fa una colla d’anys amb la finalitat de tenir cura de la veu i passar bones estones cantant. Hem cantat, doncs, de portes endins, discretament, amb un parell d’aparicions en públic que, la veritat, no se’ns han posat gens malament. Recentment, hem incorporat el moviment com a via d’expressió de les cançons que treballem. Us convidem a conèixer-nos i afegir-vos al grup!”

El grup assaja cada dimarts de 21 h a 22 h a l’Ateneu-CMEM.

Per a més informació: glogarces73@gmail.com.

Kumbalawé

El projecte Kumbalawé va dirigit a nens i nenes de centres socioeducatius de Banyoles, i pretén donar il·lusió i formació d’expressió vocal i corporal, fomentant el gust per les arts de la música i el moviment, l’autoestima i el treball en grup. Treballa setmanalment en dos grups, al socioeducatiu de la Farga situat en el Centre Cívic de Banyoles i al socioeducatiu de Canaletes, i un cop al mes es troba a l’Ateneu – CMEM de Banyoles. Aquest projecte es troba adscrit en els Cors Clavé XXI , del Palau de la Música Catalana.

Xarxes