TANGO

TANGOS PER A LA TEVA ABSÈNCIA

Tangos per a la teva absència és la història d’unes absències, unes esperes, uns passejos, uns cafès, unes marques seques d’aigua del parabrisa, les llàgrimes d’un afinador de pianos, Txaikovski demanant pomada, Piazzolla menjant caragols, anche lontano non vorrò dimenticarti, mâo esquerda, tots aquells dois, tots eixos romanços…. I el tango com a vehicle per expressar les històries personals i singulars de l’autor.

Stravinski, Albéniz, Copland, Satie o Xostakóvitx, entre molts d’altres, van ser atrets en algun moment per la febre del tango. Potser pel mestissatge cultural del que és fruit o pel seu caràcter evolutiu, sempre constant, és un gènere capaç d’impregnar qualsevol músic d’eines suficients per a narrar la seva pròpia història, independentment de les arrels de cadascú.

Graduat al Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló amb el professor Juan Carlos Cornelles, Néstor Zarzoso amplia la seva formació endinsant-se al món de la improvisació i la música popular. Intèrpret amb experiència en concerts com a solista, de música de cambra, orquestra simfònica i big band, gaudeix d’un extens recorregut en diferents gèneres musicals des de la clàssica fins al jazz, havent trobat la seva major expressió artística en el tango. Néstor Zarzoso és improvisador, arranjador i compositor.

Zarzoso és membre de l’Institut d’Educació Musical (IEM, Emilio Molina), que duu a terme un sistema d’aprenentatge musical renovador basat en la improvisació i la creativitat.