ANIMALS EMOCIONALS MEDITERRANIS

FUSIÓ

Manolis Fytros, buzuki · Giannis Sivridis, guitarra i veu · Giannis Kouelis, instruments de percussió tradicionals grecs · Nan Mercader, percussionista · Bel Boix i altres músics banyolins

Un concert de fusió musical greco-catalana entre Pyrgos (Santorini) i Banyoles on viurem i escoltarem com els músics grecs i els autòctons fusionen les seves músiques d’origen. Una part de l’espectacle constarà de cançons emblemàtiques gregues i composicions del virtuós multiinstrumentista Manolis Fytros, considerat el número 1 dels intèrprets del buzuki, el llaüt tradicional del seu país. De gran talent i geni creatiu, Fytros és capaç de transcendir els límits d’aquest instrument tradicional de la música grega per donar-li noves veus i combinar-lo amb altres formes d’expressió musical com el jazz, el pop-rock, el flamenc o la rumba.

La segona part del recital estarà formada per cançons del grup Tr3s/Qu4rts (formació de llarga trajectòria, nascuda el 1968) i del llibre-disc Psicomúsica, lletra i solfa del músic banyolí Carles Hereu, membre originari de Tr3s/Qu4rts. D’una banda, Psicomúsica, lletra i solfa  és una obra literària, ja que conté tot de reflexions escrites que giren a l’entorn de la dilatada experiència d’Hereu com a psicòleg i de la seva filosofia vital, així com els poemes que fan de lletra a les cançons, que formen l’altra part del llibre disc: són quinze composicions, contingudes en un CD.

Tot plegat fent un còctel mediterrani d’emocions i música amb intercanvis de formació entre els intèrprets on l’emoció transmesa a través de la música en serà la base.