Ateneu - CMEM

L’Ateneu – Centre Municipal d’Estudis Musicals és un equipament municipal de l’Ajuntament de Banyoles dedicat a la música, ja sigui des de la vessant formativa, creativa i d’exhibició. Inaugurat el 27 de setembre de 2003, l’Ateneu – CMEM va ser fruit d’un espai llargament reivindicat per la població després de l’enfonsament l’any 1985 del teatre Els Catòlics. De ser un teatre de caire popular, aquest equipament ha passat a ser un espai dedicat principalment a la música, fruit sobretot de l’enorme creativitat musical banyolina i de la voluntat d’unir-los en un sol espai.

L’Ateneu, des de 2013 gestionat per l’associació Joventuts Musicals de Banyoles, és un equipament musical en la seva màxima expressió, on conviuen i s’interrelacionen la formació, l’exhibició i la creació, en quatre grans àrees:

ATENEU FORMACIÓ

L’Ateneu-CMEM ofereix ensenyaments musicals amplis a través de l’Escola Municipal de Música reconeguts pel Departament d’Ensenyament. L’EMMB ofereix una proposta formativa àmplia i diversa d’educació musical, adreçada a tota la ciutadania, de totes les edats, perfils i interessos estètics.

Paral·lelament, l’Ateneu compta amb una oferta de Cursos Formatius que esdevenen propostes puntuals que complementen l’educació musical: cursos d’audició musical, tallers transversals, multidisciplinaris que acosten la música a diferents segments de la població i interessos varis.

ATENEU AUDITORI

L’Auditori de l’Ateneu, inaugurat el 18 d’octubre de 2008, és un espai privilegiat amb una programació estable de mitjà i gran format. Amb una capacitat de 254 places, acull actuacions estilísticament molt variades i per a tot tipus de públic, que van des de les músiques del món al jazz, passant pel pop, el rock i la música clàssica.

ATENEU BAR

L’Ateneu Bar disposa d’un petit escenari que acull una programació estable setmanal amb propostes culturals variades, que inclouen documentals, concerts, lectures poètiques o presentacions de llibres, entre d’altres. Més enllà de les activitats que hi tenen lloc, és un espai gastronòmic on prendre o degustar begudes i menjar.

ATENEU PRODUCCIÓ

L’Ateneu també és un espai que pretén potenciar i facilitar l’activitat a entitats culturals de Banyoles i formacions musicals. Per aquest motiu, es poden utilitzar espais i material prèvia sol·licitud.

GALERIA D'IMATGES
Xarxes