El professorat s’ha format i l’escola té a punt un model d’educació híbrid per a continuar oferint un ensenyament musical de qualitat

ARRENCA UN NOU CURS

El 14 de setembre passat va arrencar el curs 2020-2021 a l’Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB). Un inici de curs marcat pels nous protocols de prevenció de la COVID-19, ràtios d’alumnes més baixes i l’ús de nous espais municipals per a dur a terme les classes. I, també, marcat per les ganes de retrobar-nos, fer classes amb els companys i omplir de nou l’Ateneu-CMEM de música.

El curs ha començat amb 363 alumnes, d’edats compreses entre els 3 i els 77 anys, un 16 % dels quals són alumnes nous. Per altra banda, el claustre  de professors/es es manté aquest curs amb 28 integrants.

La incertesa actual però alhora el temps amb el que s’ha pogut preparar el curs han fet que es pogués planificar contemplant diversos escenaris, els quals oscil·len entre la presencialitat total, parcial o el confinament total. En tots els possibles supòsits, el professorat s’ha format i l’escola té a punt un model d’educació híbrid per a continuar oferint un ensenyament musical de qualitat. Un sistema que ja s’ha posat en pràctica aquesta setmana i que serà vigent fins al 13 de novembre si no hi ha nou avís de pròrroga de les mesures per a frenar la pandèmia.

L’EMMB OCUPA NOUS ESPAIS

Una de les mesures de prevenció de la pandèmia és la de fer servir espais grans i amb ventilació per aquelles classes col·lectives que agrupen més alumnat. En aquesta línia, el mes de juliol es va treballar, juntament amb l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles, per buscar possibles espais per a dur a terme l’activitat educativa de l’EMMB.

I és així com l’escola utilitza, per aquest curs 2020-2021, l’Església del Monestir de Sant Esteve i el seu Claustre per les classes de la Jove Orquestra de Banyoles i el Cor Gran. L’Auditori de l’Ateneu per les classes de la Banyoles Big Band i la Roda d’instruments. I l’Espai Eat Art, cedit per la Fundació Lluís Coromina, per les classes de Sensibilització musical.

L’ús d’aquests espais descongestiona també les entrades i sortides de l’Ateneu – CMEM.