El seguiment de les classes virtuals d'instrument és del 94%

L’Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB) fa una valoració molt positiva del desenvolupament de les classes en línia per part dels alumnes, que ha permès assolir un seguiment de fins al 94% de les classes particulars d’instrument i del 70% de les classes de llenguatge musical i d’altres assignatures. Unes xifres més positives de l’esperat que animen els alumnes i professors a acabar el curs amb èxit.

La directora de l’Ateneu – CMEM, Clara Martinell, ha explicat en una entrevista a Banyoles Televisió que després de cinc setmanes de classes a distància l’EMMB “ha trobat l’equilibri i el seguiment de les classes és continu i setmanal“. Una adaptació que ha estat senzilla perquè “ja treballàvem bastant amb les noves tecnologies i per tant ja teníem molts dels recursos que ara estem fent servir“.

“La música es pot practicar molt bé amb aquesta metodologia”, ha afirmat Martinell, que ha explicat que les classes d’instrument, que es fan a través de videoconferència, han estat fàcils de traslladar en l’àmbit digital. “El mateix dia que l’alumne tenia la classe individual ara la té en línia amb el professor que es connecta amb ell i van fent el treball setmanal“, ha argumentat. Pel que fa a les classes de llenguatge musical i les col·lectives d’orquestra, combos o cors, s’envia feina per fer als alumnes i hi ha un segument setmanal.

Sempre, però, adaptant-se al ritme de l’alumne segons les seves necessitats. “La idea és que es mantingui el ritme, que no es desconnecti del tot i que qui pugui ho aprofiti al màxim“, ha explicat Martinell.

RECONEIXEMENT AL PROFESSORAT DE L’EMMB

Martinell ha destacat que aquesta adaptació del curs a distància “ha estat un repte molt important per part dels 28 professors, que s’han hagut de posar les piles d’un dia per l’altre”. “Però estem molt contents”, ha dit, “els agraïm l’esforç que han fet i l’energia i les ganes amb les que ho s’ho han pres”. “D’una setmana a l’altra hem reinventat l’escola i l’hem adaptat al moment que estem vivint i això és gràcies als professors de l’EMMB“, ha manifestat.

Pel que fa a la tornada a l’escola, Martinell ha remarcat que anirà en funció del que decideixin les autoritats competents, però que esperen tornar a la normalitat abans del 19 de juny, quan s’acaba el curs. “Treballem amb l’esperança de retrobar-nos abans d’acabar el curs“, ha avançat.

CAMPANYA #EMMBACASA

Martinell ha fet una valoració molt positiva de la campanya #EMMBacasa en què tant alumnes com professors pengen vídeos i fotos a les xarxes socials practicant música a casa. “Estem molt contents perquè s’han penjat molts vídeos i fotos que demostren com de potent que és la música en moments com aquest“, ha assegurat Martinell.

Pel que fa a les activitats del tercer trimestre que s’han hagut de suspendre, com ara els concerts de final de curs o el viatge a Itàlia, Martinell ha apuntat que la direcció del centre, que ja està planificant el curs 2020-2021, les reprogramarà per l’any que ve en la mesura del possible.