L’Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB) ha anunciat avui els noms de les tres guanyadores de la tercera categoria del XV Concurs de Composició, corresponents a 3r i 4t de nivell elemental (10 i 11 anys) i Itinerari Joves. Les guanyadores són Joana Massanes en la primera posició, Maria Masoliver en la segona i Queralt Ramió en la tercera. A totes elles se’ls farà entrega d’un premi.

D’aquesta categoria s’hi han presentat un total de 29 alumnes de l’EMMB, les obres dels quals han estat avaluades per un jurat integrat per membres del claustre de professors de l’EMMB que ha seleccionat les peces guanyadores. Totes les obres presentades es poden consultar al canal de Youtube de l’escola i també a l’Instagram.

El tradicional Concurs de Composició de Piano ha ampliat aquest any la convocatòria a tots els instruments de l’escola, de manera que hi pot participar tot l’alumnat de l’escola a partir de 7 anys fins a adults independentment de l’instrument que toquin. En un any en què no es poden realitzar audicions ni concerts, i en què una part important de l’activitat formativa es desenvolupa a casa, l’escola potencia així el treball individual i creatiu dels alumnes oferint-los la possibilitat de crear composicions pròpies.

El concurs està dividit en cinc categories en funció dels cursos que s’imparteixen a l’EMMB. El 5 de març es faran públics els guanyadors de la quarta categoria i el 19 de març de la 1a, la 2a i la 5a categories. En total es repartiran 17 premis i les obres seleccionades després se sotmetran a votació per triar la cançó de l’Ateneu d’enguany. Tots compositors premiats rebran un obsequi i es donaran a conèixer a través de les xarxes socials.

1. JOANA MASSANES

2. MARIA MASOLIVER

3. QUERALT RAMIÓ