Entrevista a Martí Cabarrocas, estudiant de l'ESMUC

En Martí Cabarrocas és exalumne de l’EMMB. Aquest any ha aprovat les proves per entrar a l’ESMUC i volem saber com li han anat aquests primers mesos a la nova escola.

En primer lloc, com t’està anant per l’ESMUC? Com t’hi sents?

De moment m’està anant molt bé. Tot i que fa poc que he començat m’hi sento molt a gust, es respira molt bon ambient i sento que estic aprenent molta música. El fet de viure a Barcelona també és genial ja que hi ha molta oferta musical. Cada dia hi ha jam sessions, concerts… i això et permet tocar més i amb altra gent. Tot plegat suposa viure en un ambient musical molt interessant i tenir experiències a tots els nivells, tan musicals com personals.

Què va suposar per a tu rebre la notícia que havies estat acceptat al centre?

Realment em va suposar una immensa alegria ja que portava tot un any preparant-me per a les proves d’accés amb la incertesa de si podria optar a alguna de les places que s’oferien. El fet d’haver aconseguit l’objectiu que m’havia proposat, poder estudiar el que realment m’agrada, m’omple de satisfacció i a la vegada em dóna més ganes de seguir treballant i aprenent.

Com ha anat l’inici de curs? Què és el que, de moment, t’agrada més de l’ESMUC?

La veritat és que no em puc queixar de res, m’agrada tot. Si haig de destacar alguna cosa per sobre de les altres, diria que el que més m’està agradant son els companys i companyes, ja que a part de ser persones fantàstiques, son molt bons músics i tenen gustos molt similars als meus. Estic aprenent moltes coses d’ells i elles que em fan créixer com a músic i persona.

Amb aquest canvi tanques una etapa a l’EMMB. Quins records t’emportes de tots els anys que has passat a l’escola?

M’emporto molt bons records de l’EMMB, tant dels companys i companyes com del professorat i personal d’administració. Són molts anys estudiant en aquesta escola i moltes experiències viscudes… Sempre guardaré un bon record de les classes, concerts, viatges que he pogut fer gràcies a l’EMMB.

Què destacaries de la formació que vas rebre a l’EMMB?

M’agradaria destacar sobretot la tasca de tots i cadascun  dels professors i professores que he tingut al llarg dels 10 anys que hi he estat estudiant, els quals sempre han fet la seva feina fantàsticament i m’han  sabut encomanar la seva passió per la música des del primer moment.

Vols enviar algun missatge a professors i alumnes de l’EMMB?

A els professors i professores solament els puc transmetre el meu sincer agraïment, a tots i totes sense distinció. Voldria però destacar especialment a en Sam Atencia -que ha estat el meu professor de saxo des del primer dia- per tots els seus ensenyaments i tracte rebut sempre, i a l’Ultano Gómez, que ha estat el meu professor de llenguatge musical els darrers anys. Ells m’han ajudat i donat suport en tot moment, sobretot durant el període final del meu pas per l’EMMB, cosa que m’ha permès anar molt ben preparat a les proves d’accés a l’Esmuc. Als alumnes els diria que escoltin molta música, de tot tipus, i que n’intentin gaudir al màxim, encara que no s’hi vulguin acabar dedicant.

Recomana’ns algun disc, concert o músic que t’agradi molt.

La veritat és que amb la quantitat de bona música que tenim a l’abast avui en dia se’m fa molt difícil triar, així que citaré un disc que he estat escoltant últimament i que m’ha agradat especialment. Es tracta de  Live at the Jazz Corner de Bob Reynolds.

Aquesta entrevista està inclosa al butlletí electrònic de novembre de l’EMMB. Us podeu subscriure al butlletí mensual de l’escola aquí.