Entrevista de Banyoles Televisió a Sam Atencia, director de l’Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB)

Música tradicional:

  • “Estem molt contents de poder anunciar la incorporació d’instruments de cobla a l’EMMB. És fer justícia a Banyoles i a la música catalana. Era una deficiència que tenia l’escola”.
  • “Ens encanta poder dir que ja tenim l’escola sobre tres potes diferents: música clàssica, moderna i ara tradicional. El més interessant és que els alumnes de l’EMMB, des de les primeres edats fins que vulguin, puguin passar per aquestes tres estètiques”.
  • “Teníem l’obligació com a servei municipal de donar cabuda a aquests instruments i reflectir la realitat musical del país. La música tradicional reflecteix molt bé el que és la societat i és de justícia que l’EMMB reflecteixi aquesta realitat”.
  • “El nostre objectiu és fer que aquests instruments -tenora, tible i fiscorn- sonin a l’escola, que estiguin integrats a dins de l’activitat de l’escola, que apareguin a les audicions i concerts i que intervinguin a les diferents formacions. Que formin part de la vida quotidiana de l’escola. L’objectiu a mig-llarg termini és poder formar una cobla i tocar sardanes de la manera més estàndard possible”.

Formacions:

  • “Hem passat de dues formacions a tres. Ho vam fer arran de les limitacions d’espai però es ha anat molt bé, hem fet una valoració molt positiva d’aquesta divisió i la mantindrem el curs vinent. Tindrem tres big bands i tres orquestres de corda.

Activitats de final de curs:

  • “L’exhibició forma part de les formació, creiem molt a organitzar activitats, concerts, colònies… Durant el curs no n’hem pogut fer, però ara que les restriccions estan minvant en volem tornar a fer. L’aspecte formatiu és important però el social i lúdic també ho és molt perquè ajuda a cohesionar”.
  • “Vam començar el 8 de maig passat amb una estada a una casa de colònies i tenim previstos més concerts: la setmana passada vam tocar a Temps de Flors de Girona, també tocarem a l’Exposició de Flors de Banyoles, participarem a un concert que es fa arreu de Catalunya que es diu Simfònic i farem audicions a l’Auditori de l’Ateneu i al Monestir. La intenció és fer el màxim de coses possibles”.
  • “Hi ha moltes ganes per part dels alumnes de fer concerts i coincidir. L’any passat va ser dur, amb un final de curs trist, però tothom s’ha recuperat. La dinàmica de l’escola és molt bona i hi ha més ganes que mai que els alumnes toquin, la ciutat ho vegi i posar la música al carrer en la mesura que puguem”.
  • “Aquest curs hem organitzat quatre escoles diferents perquè els requisits de la Generalitat anaven canviant. Hem après a reaccionar i a mesura que arribin notícies ens adaptarem a les circumstàncies. Tant de bo al setembre tinguem normalitat a les aules”.

Les preinscripcions al curs 2021-2022 de l’EMMB es poden efectuar de manera telemàtica al web emmb.banyoles.cat o presencialment concertant cita prèvia (972 576049 / emmusica@ajbanyoles.org).