En paral·lel, el centre farà una classe oberta per a famílies amb infants de 3 a 5 anys (1 de juny) i una jornada de portes obertes (7 de juny)

L’Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB) té en marxa el període de preinscripció per al proper curs 2024-2025. El tràmit es pot fer presencialment a la secretaria de l’Ateneu – CMEM i també telemàticament a través del web emmb.banyoles.cat, fins al 10 de juny.

Per donar a conèixer l’Escola de Música de Banyoles la seva oferta educativa, s’ha organitzat una Classe oberta de Sensibilització Musical el dissabte 1 de juny, a les 10 del matí. Aquesta classe, adreçada a infants de 3 a 5 anys, acompanyats amb els seus familiars, és un tastet pels més petits i els seus acompanyants perquè coneguin de primera mà com són les classes de música adreçada a aquesta edat, quina és la manera de fer i el funcionament de les classes.

A més, el divendres 7 de juny tindrà lloc la Jornada de portes obertes en la qual s’explicarà el projecte educatiu de l’escola i la metodologia que se segueix. També es podran visitar les instal·lacions i assistir a algunes de les classes com a oients, així com rebre informació detallada sobre els diferents programes i activitats que s’ofereixen. Aquesta jornada és una excel·lent oportunitat per conèixer una escola que, enguany, farà 40 anys i que té una llarga trajectòria al municipi. Per a totes dues activitats caldrà inscriure-s’hi enviant un correu electrònic a emmusica@ajbanyoles.org o trucant al 972 57 60 49.

La campanya gràfica de preinscripcions d’enguany continua amb el test musical de l’any anterior, amb noves preguntes de la vida cultural i musical banyolina que de ben segur despertaran la curiositat i algun somriure dels banyolins i banyolines.

Una àmplia oferta formativa

L’EMMB ofereix una proposta formativa àmplia i diversa d’educació musical, adreçada a tota la ciutadania, de totes les edats, perfils i interessos estètics. El projecte educatiu de l’EMMB potencia la música en grup, amb la participació des de ben petits en formacions i conjunts, en paral·lel amb l’estudi del llenguatge musical i les classes individuals d’instrument. El Pla d’estudis ofereix diferents itineraris segons l’interès i la dedicació de l’alumnat. Així mateix, l’EMMB permet la preparació a l’accés a estudis professionals.

L’Escola de Música compta amb un pla d’estudis reconegut pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i ofereix una oferta formativa completa, tant de música clàssica, com tradicional i moderna. Actualment, s’ofereixen ensenyaments de baix elèctric, bateria, clarinet, contrabaix, fiscorn, flauta travessera, guitarra, guitarra elèctrica, piano, saxofon, tenora, tible, trombó, trompeta, veu, viola, violí i violoncel.

L’equip docent de l’escola està format per músics i professorat titulat amb reconeguda trajectòria i reconeixement tant en l’àmbit pedagògic com artístic.

La funció de l’EMMB és formativa, però també social i cultural. S’hi promouen audicions, concerts, colònies, intercanvis i trobades. El centre és un agent dinamitzador de la ciutat i participa activament en la seva vida cultural i social.

L’Escola Municipal de Música de Banyoles ha esdevingut un centre de referència del món musical a la ciutat i a la comarca. Situada a la plaça Major, és part integrant de l’Ateneu – Centre Municipal d’Estudis Musicals, espai on s’interrelacionen la formació, l’exhibició i la creació de propostes musicals.