Inscripcions obertes durant tot el gener

L’Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB) obre durant el mes de gener del 2020 un darrer període de matriculació per a cobrir les places vacants. Les inscripcions es tancaran el divendres 7 de febrer.

L’educació musical és recomanable des d’edats molt primerenques com una experiència que afavoreix el desenvolupament emocional i intel·lectual de les persones. L’EMMB proposa una formació musical des dels 3 anys fins a l’edat adulta que combina música clàssica i moderna, el treball individual i la pràctica musical en grup i formacions.

L’Escola Municipal de Música de Banyoles es va crear l’any 1984 i des d’aleshores l’oferta educativa que s’hi imparteix ha anat creixent i diversificant-se. Actualment el centre ha esdevingut un referent a la comarca i és part activa de la vida social i cultural de la ciutat.

El pla d’estudis de l’EMMB inclou:

Sensibilització (de 3 a 5 anys)

Elements com el moviment, l’educació de l’oïda, el treball de cançons, les audicions, la improvisació i la creació musical a partir de contes i petites històries són els eixos vertebradors de l’assignatura. La sensibilització musical esdevé una porta d’entrada a l’escola i a la iniciació dels infants en l’aprenentatge i l’expressió musical.

Iniciació (6 anys)

Curs on els nens i nenes entren progressivament en l’aprenentatge musical, estructurat en tres activitats ben diferenciades: iniciació al llenguatge musical, Cor Petit de l’EMMB i Roda Instrumental, classe en la qual els alumnes coneixen i entren en contacte amb tots els instruments que s’imparteixen a l’EMMB.

Preparatori (7 anys), nivell Elemental (de 8 a 11 anys), nivell Mitjà (de 12 a 17 anys) i Itinerari Jove (a partir de 10 anys)

L’escola estructura el seu pla d’estudis en diferents itineraris d’aprenentatge per donar cabuda a tots els nivells i edats. L’itinerari Aprofundiment dóna resposta a tots aquells alumnes que tenen com a objectiu continuar els seus estudis musicals al Conservatori o a centres d’ensenyament superior. L’itinerari Eix Troncal està ideat pels alumnes que conceben els estudis musicals com un complement en la seva formació.

Classes per a adults

Classes individuals d’instrument per a adults, amb la possibilitat de participar en les formacions instrumentals col·lectives.

INSTRUMENTS

Baix elèctric, bateria, cant, clarinet, contrabaix, flauta travessera, guitarra clàssica, guitarra elèctrica, piano, saxofon, trombó, trompeta, viola, violí i violoncel.

Informa-te’n a:

emmusica@ajbanyoles.org

972 57 60 49