Les formacions de l’escola actuaran a la Plaça Major i a l’Auditori de l’Ateneu entre dijous 16 i divendres 24 de juny, quan se celebrarà el concert del Cor gran a l’(a)phònica

L’Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB) celebrarà una quinzena de concerts de final de curs durant aquest mes de juny. Un curs en què l’objectiu ha estat recuperar l’activitat d’abans de la pandèmia i que culmina ara amb la celebració d’un seguit d’actuacions que tindran lloc a l’Auditori de l’Ateneu i a la Plaça Major i en què hi prendrà part l’alumnat de l’escola.

Tal com ha explicat el director de l’EMMB, Sam Atencia, “després que l’any passat no es poguessin celebrar tots els concerts de final de curs amb motiu de la pandèmia, amb la millora de la situació hem pogut tornar a tirar endavant un conjunt d’activitats amb l’objectiu de gaudir de la música i tornar a fer concerts per als alumnes, famílies i per al públic banyolí en general”.

Els actes arrencaran dijous 16 de juny amb el concert dels més petits de l’escola (17.30 h) i el concert d’adults (19.30 h) a l’Auditori de l’Ateneu. Divendres tindrà lloc el concert de conjunts instrumentals i de l’orquestra de guitarres (18 h) a l’Auditori, així com el de la Jove Orquestra de Banyoles (JOB) Esqueis, Balma i Batenvic i del Quartet Ateneu a la Plaça Major (19.30 h).

La setmana que ve arrencarà amb el concert del Cor petit (17.30 h), del Cor mitjà (18.30 h), del Cor gran (19.30 h) i del Cor jove (20.30 h) dilluns a l’Auditori. Dimarts, coincidint amb la celebració del Dia internacional de la música, els alumnes de l’EMMB ompliran la Plaça Major de música amb una tocada de cançons a càrrec dels alumnes de primer any d’instrument (18 h), un concert de combos i una jam session (18.30 h).

Dimecres, darrer dia de curs, serà el torn de les cambres, l’orquestra de guitarres i el Trio Atenea, que amb la col·laboració d’alumnes de dansa oferiran un concert a l’Auditori de l’Ateneu (18 h). El mateix dia també se celebrarà el concert de les tres big bands de l’EMMB a la Plaça Major (19 h).

El cicle de concerts de juny culminarà divendres 24 amb la participació de l’EMMB al 18è Festival de la Veu de Banyoles (a)phònica, on el cor gran oferirà un recorregut musical des dels inicis del rock acompanyats d’una formació instrumental de combo.

DINAMITZANT LA VIDA CULTURAL BANYOLINA

Aquest concerts segueixen als que els alumnes de l’EMMB han realitzat darrerament el marc d’esdeveniments que han tingut lloc a la ciutat, com el FEMJazz!, l’È bo è mel o l’Exposició de Flors.

Segons ha explicat Atencia, “estem fent el major nombre d’activitats possible intentant arribar a les fèiem abans”. “Ens ha costat recuperar el volum d’activitats d’abans de la pandèmia, però retrobar-nos en aquesta situació ha suposat alegria i sorpresa i valorem molt el fet de poder tornar a fer-les”, ha manifestat, destacant el que suposa per als alumnes realitzar actuacions davant de públic així com trobades on la convivència i el fet musical es connecten.