L’Ateneu Bar acollirà cada dimarts de febrer “Cinc cèntims de creació local”, un cicle de converses moderades per Jordi Xena i lectura de textos a càrrec de Miquel Torrent.

El Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles i la Biblioteca de Banyoles organitzen un cicle de xerrades pensades per donar a conèixer i reivindicar la producció cultural de la comarca en diferents àmbits. Un espai que neix amb l’objectiu de potenciar els autors propis de Banyoles i comarca i difondre la seva obra més enllà dels experts.

“Cinc cèntims de creació local” es planteja com un cicle de converses obert a qualsevol persona que vulgui conèixer el potencial creatiu de Banyoles i comarca. Es parlarà d’autors, artistes o personatges vinculats al nostre territori a partir de converses entre persones que els van conèixer, tant des del punt de vista professional com personal o familiar.

En aquesta primera edició, la literatura serà l’eix vertebrador. Es llegiran quatre autors destacats de la història més recent de Banyoles descobrint els seus textos i les seves obres de la mà de persones que van tenir l’oportunitat de conèixer-los o que han treballat la seva producció. La primera edició versarà al voltant de les figures de Jaume Farriol, Pere Verdaguer, Frederic Corominas i Mossèn Lluís Constans.

Les tertúlies tindran lloc cada dimarts de febrer a les vuit del vespre i estaran moderades per Jordi Xena i comptaran amb una lectura de textos a càrrec de Miquel Torrent.

Xerrades:

5 de febrer: Jaume Farriol

12 de febrer: Pere Verdaguer

19 de febrer: Frederic Corominas

26 de febrer: Mn. Lluís Constans