S’han culminat unes festes amb gran èxit de participació i implicació

Aquest any, Banyoles ha tornat a celebrar unes festes de Sant Martirià en la seva màxima plenitud, amb una programació de cinc dies plena de propostes per a tots els gustos i edats. L’alumnat de l’EMMB hi ha estat més presents que mai, participant a quatre de les activitats programades al llarg del cap de setmana.

El divendres al vespre, la Cobla Bisbal Jove, juntament amb els alumnes d’instruments de cobla de l’EMMB, van interpretar el Ball de passada a la Plaça Major de Banyoles, i van participar a la cercavila prèvia des de l’Ajuntament. El Drac, els dragonets, gegants, capgrossos i cavallets es van repartir a les quatre cantonades de la plaça i van ballar seguint la música. Es va crear una atmosfera de festa i diversió on comparses i públic es movien sense parar!

El diumenge va ser el moment de més il·lusió pels alumnes de la Jove Orquestra de Banyoles i la Banyoles Big Band, ja que, acompanyant la Cobla Bisbal Jove, van tocar el Ball de passada a Barraques. Es va respirar un ambient de festa major des del principi fins al final amb un recinte ple de gom a gom que saltava al ritme de les cançons populars banyolines.

El dilluns al matí, els alumnes de tenora, tible i fiscorn de l’escola van interpretar una sardana amb la Cobla Selvatana en el marc del tradicional concert de la Festa de la Música per a Cobla. I posant punt final a les festes, els alumnes de tenora van participar a l’últim truc, tocant el solemne Ball del Drac i acomiadant-lo fins l’any que ve.

D’aquesta manera, l’EMMB ha estat present en una important part de les propostes musicals i de cultura popular, amb una implicació de més de 50 alumnes. Així es compleix un dels objectius del projecte educatiu de l’escola que consisteix en participar de la vida cultural i associativa de la ciutat.

Imatges de: Jordi Blanco, Pau Padrosa i pròpies. Recull d’imatges i vídeos: https://photos.app.goo.gl/gHKoAP8DVn9kYuez6

Vídeo del Ball de passada a Barraques: https://youtu.be/8lpe0KuqT4A