Amb 72 anys, la Conxa Hereu és l’alumna més veterana de l’Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB). La Conxa és alumna de piano i va començar a estudiar a l’escola fa tres anys amb la professora Meritxell Roure.

Quan vas començar a estudiar a l’EMMB?

El meu inici de classes a l’EMMB va ser al curs “Avui, música” el gener del 2018, quan vaig plegar de treballar i tenia hores disponibles.

Ja havies fet música abans?

Les de l’EMMB van ser les primeres classes de música a les que vaig assistir.

Com et vas decidir pels estudis de piano? 

A casa meva hi havia un piano molt antic i feia molt de temps que estava en silenci, ningú el tocava. Si venia algú que ho fes, m’agradava sentir-li m’adonava que era un potencial perdut.

Què és el que més t’agrada de l’escola?

En acabar el curs d'”Avui, música”, juntament amb una amiga vam demanar de poder assistir a classes individuals de piano. Vam tenir l’encert de fer classes amb la professora Meritxell Roure. Crec que és molt important el professor i ella és una bona pedagoga, molt comprensiva. Es fa càrrec sempre de la situació de l’alumne.

Què diries a aquella gent que voldria aprendre a tocar algun instrument però creu que és massa tard?

Estic convençuda que mai és massa tard per aprendre. No dubto que com més aviat comencis millor, però no és el meu cas. Aprendre qualsevol matèria sempre enriqueix i, a més, la música t’obliga a posar molta atenció i d’esforç, cosa que comporta mantenir el cervell actiu.

Finalment, recomana’ns una cançó, un disc o un grup que t’interessi especialment.

És molt difícil triar una cançó, segurament depèn de la que estàs estudiant. M’agrada molt Cançó de fer camí, Boig per tu, Vestida de nit Yesterday.

Aquesta entrevista està inclosa al butlletí electrònic de gener de l’EMMB. Us podeu subscriure al butlletí mensual de l’escola aquí.