Les actuacions tindran lloc a l'Auditori de l'Ateneu, a l'Ateneu Bar i en diferents espais del Barri Vell

Les festes de Nadal ja s’acosten i, com cada any, l’EMMB organitza per aquestes dates un seguit d’activitats pensades per compartir amb les famílies el que s’ha estat treballant en aquest primer trimestre. A continuació us detallem totes les activitats previstes que, com veureu, comencen el 13 i finalitzen el 22 de desembre.

Divendres 13 de desembre de 2019

CONCERTS D’ORQUESTRA DE GUITARRES (GRANS) – JOB BALMA CORDA – JOB BATENVIC

19 h

Auditori de l’Ateneu

L’orquestra de guitarres (grans), la secció Balma corda i la secció Batenvic de la Jove Orquestra de Banyoles oferiran en aquest concert un tast del repertori treballat al llarg del primer trimestre d’aquest curs.

Per aquest concert cal entrada (màxim 5 per família, veure nota 1). Els alumnes han d’anar amb texans i la samarreta de l’EMMB i han de dur les seves partitures i faristol. Cal que arribin a les 17:30 h a la Sala d’Assaig.

CONCERTS DE JOB BALMA VENT I LA BANYOLES BIG BAND

20:30 h

Auditori de l’Ateneu

Els alumnes que formen part de la JOB Balma vent i de la Banyoles Big Band oferiran un concert amb les principals peces treballades en aquest primer trimestre.

Per aquest concert cal entrada (màxim 5 per família, veure nota 1). Els alumnes han d’anar amb texans i la samarreta de l’EMMB. Han de dur les seves partitures i faristol. Cal que els alumnes arribin a les 19:45 h a la Sala 0. Aquell dia, la Big Band fa classe normal, però Balma vent no.

Dissabte 14 de desembre de 2019

CANTADA DE NADALES

10:30 h

Diversos espais del Barri Vell de Banyoles

Els alumnes de Sensibilització de l’EMMB oferiran una cantada de nadales a la Plaça de la Font i a la Plaça dels Estudis de Banyoles. L’actuació finalitzarà davant l’Ajuntament, on cantaran mentre s’espera l’arribada dels patges reials.

Per aquesta activitat, es farà un assaig general el dimarts 10 de desembre de 17:15 – 18 h a la Sala 0. Les classes d’aquella setmana es duran a terme amb normalitat, menys els alumnes que tenen classe el dimarts, que s’agrupen tots dins l’horari de l’assaig.

Demanem que els nens i nenes portin un mocador o una bufanda vermella. Ens trobarem a les 10 h a la sala d’assaig de l’EMMB, planta baixa (demanem puntualitat). Els acompanyants seguiran el recorregut (Plaça de la Font, Plaça dels Estudis, Ajuntament). Finalitzada la cantada, cal recollir els participants per tal que pugueu veure junts l’arribada dels patges. En cas de no poder participar de la cantada, agrairem que ho comuniqueu a Secretaria.

Diumenge 15 desembre de 2019

TOCADA DE NADALES PER LA MARATÓ DE TV3

11 h

Plaça Major

Diferents grups instrumentals de l’EMMB, formats pels alumnes més petits de guitarra, piano, percussió, contrabaix, clarinet, flauta travessera, violí, viola, saxo, trompeta, trombó i violoncel interpretaran un repertori nadalenc a la Plaça Major de Banyoles, posant música a les activitats organitzades per recaptar fons per la Marató de TV3.

Els alumnes que hi participen són de Preparatori, 1r i 2n de Nivell Elemental (els avisarà el seu professor/a d’instrument). Han d’arribar a les 10 h a l’EMMB. Cal que portin faristol (marcat amb el nom) i les partitures.

Dimarts 17 de desembre de 2019

CONCERT DEL COR PETIT

18 h

Auditori de l’Ateneu

El Cor Petit de l’EMMB, format per 59 nens i nenes de 6 i 7 anys, interpretarà en aquest concert les cançons treballades durant els primers mesos del curs.

Es farà un assaig el dimecres 11 de desembre de 17:15 a 18 h a l’Auditori. Aquest assaig coincideix amb  la classe habitual dels grups que venen els dimecres, així podran assajar tots junts. Es manté la classe de Cor petit de dijous.

Per aquest concert cal entrada (màxim 4 per família, veure nota 1). Demanem que els nens i les nenes vagin amb texans, samarreta llisa blanca, algun complement d’hivern i llanterna. Cal que arribin a les 17 h a la Sala d’assaig.

CONCERT CAMBRES I CONJUNTS INSTRUMENTALS

19:30 h

Auditori de l’Ateneu

Els alumnes que cursen l’assignatura de Cambra i Conjunt instrumental oferiran en aquest concert alguns dels temes treballats al llarg del primer trimestre de curs.

Per aquest concert no cal entrada. Cal que arribin a les 18:30 h a la Sala 0. 

Dimecres 18 de desembre de 2019

CONCERT DEL COR GRAN I EL COR MITJÀ

19 h / 20 h (dues sessions)

Auditori de l’Ateneu

El Cor Gran, format per 41 nois i noies de 12 a 18 anys, i el Cor Mitjà, format per 63 nens i nenes de 8 a 12 anys, oferiran dues sessions del seu concert de Nadal en aquesta audició de final de trimestre.

Per preparar l’actuació el Cor Mitjà farà un últim assaig el divendres 13 de desembre de 16:45 a 17:30 h a la Sala 0. Aquest assaig substitueix la classe habitual del divendres, per tant el grup que habitualment ve a les 19 h aquell divendres substituirà aquesta classe per l’assaig col·lectiu de les 16:45 h.

Per aquest concert cal entrada (màxim 4 per família, veure nota 1). El dia del concert, els alumnes de Cor Mitjà haurien d’anar vestits de Halloween o Nadal (lliure elecció). Halloween: samarreta de ratlles, barrets de bruixa, cares pintades, etc. Nadal: samarreta vermella, barrets de Pare Noel, pastorets o ren, complements d’hivern. Els alumnes de Cor Gran han de portar la samarreta de l’escola i texans. El Cor Mitjà ha d’arribar a les 18 h a la Sala 0 i el Cor Gran ha d’arribar a les 18 h a la sala d’assaig. 

Dijous 19 de desembre de 2019

CONCERT D’ALUMNES DE VEU

18 h

Església de Santa Maria dels Turers 

Els alumnes de veu de l’escola faran una audició especial de Nadal a l’Església de Santa Maria.

L’entrada és oberta a tothom. Cal que els alumnes arribin a les 17 h a l’església.

CONCERT DE CONJUNTS D’ORFF

19 h

Auditori de l’Ateneu

Els alumnes que cursen l’assignatura d’ORFF oferiran en aquest concert un tastet del repertori treballat al llarg del primer trimestre de curs.

Per aquest concert cal entrada (màxim 5 per família, veure nota 1). Els alumnes han d’anar amb texans i samarreta blanca. Cal que arribin a les 18 h a l’Auditori.

CONCERT DE COMBOS

21 h

Ateneu Bar

Els alumnes que cursen l’assignatura de Combo oferiran en aquest concert alguns dels temes treballats al llarg del primer trimestre de curs.

Per aquest concert no cal entrada, tindrà lloc a l’Ateneu Bar. Cal que arribin a les 20 h a la Sala 0.

Dissabte 21 de desembre de 2019

LA CLASSE VA A CONCERT: COSMOS QUARTET I FERNANDO ARIAS

18.30 h

Auditori de l’Ateneu

El Cosmos Quartet s’ha situat en un temps rècord com un dels quartets de corda més destacats del nostre panorama musical i dels més prometedors de l’escenari europeu. Bona mostra d’això és el fet que ja han tocat a la Quinzena Musical de Sant Sebastià, el Theatre d’Orleans, ORF Kulturhaus de Viena, Streichquartettfest de Heidelberg o el mític Wigmore Hall de Londres. Ara, es presenten a l’Auditori de l’Ateneu amb un programa que té com a plat fort una de les obres mestres de la història de la música de cambra, el quintet pòstum per a dos violoncels de Schubert, autèntic monument musical en el qual se’ls afegirà el violoncel·lista madrileny Fernando Arias.

En el marc d’aquest concert que es realitzarà el mateix dissabte 21 de desembre a les 21 h a l’Auditori de l’Ateneu, s’ha organitzat una trobada amb els músics el dissabte a les 18 h, durant la qual explicaran com preparen el repertori, què suposa tocar en un quartet i respondran a les preguntes que els estudiants vulguin adreçar-los. Aquesta activitat està oberta a tot l’alumnat de l’escola i als seus familiars, però està especialment recomanada per als alumnes de corda, cambra i els estudiants de Nivell Mitjà i adults. Si esteu interessats a assistir-hi només cal que ho confirmeu a Secretaria, trucant al 972 576 049 o bé a emmusica@ajbanyoles.org abans del divendres 20. Els primers 5 inscrits tindran una entrada doble pel concert del mateix dissabte.

Diumenge 22 de desembre de 2019

COL·LABORACIÓ DEL QUARTET ATENEU A L’ HOMENATGE DE L’EXILI

12 h

Pavelló de la Draga

L’Ajuntament de Banyoles prepara un acte d’homenatge als veïns i veïnes de Banyoles i la comarca que van haver de marxar a l’exili republicà l’any 1939. En aquest acte es lliurarà als familiars dels exiliats un diploma en honor i memòria de cada exiliat. El Quartet Ateneu posarà música a aquest acte interpretant, entre altres El cant dels ocells de Pau Casals.

Per aquest concert cal invitació, adreceu-vos a Secretaria. 

IMPORTANT

 1. Les entrades pels concerts dels dies 13, 17, 18 i 19 de desembre a l’Auditori són gratuïtes. Es repartiran del 2 al 10 de desembre a Secretaria (de dilluns a dijous de 16 a 20 h, divendres de 10 a 13 h). En el cas que sobrin entrades, aquestes es repartiran a partir del dia 11, en horari de secretaria, per ordre d’arribada. També us informem que una vegada iniciada l’actuació no es podrà entrar al recinte.
 2. Per una bona organització d’aquestes activitats:
  • divendres 13 de desembre: no hi haurà classe de combo ni de Balma Vent.
  • dimarts 17 de desembre: no hi haurà classes a partir de les 17 h
  • dimecres 18 de desembre: no hi haurà classes a partir de les 18 h. Aquest dia no es fa roda d’instruments (Iniciació)
  • dijous 19 de desembre: no hi haurà classes a partir de les 18 h. Aquest dia no es fa roda d’instruments (Iniciació)
  • divendres 20 de desembre: CLASSES AMB NORMALITAT
  • Les classes de Sensibilització (3-4-5 anys) i les d’adults (majors de 18 anys) d’aquesta setmana no s’anul·len.

Si teniu qualsevol dubte o necessiteu algun aclariment, podeu adreçar-vos a la Secretaria de l’escola. Us recordem, també, que per estar informats de tot el que passa a l’escola podeu consultar el web.

Tots els concerts són oberts a tothom, així que malgrat no hi participin els vostres fills/es, hi podeu assistir de públic. Us hi esperem!