L’alumna de l’Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB) Mariona Callís ha estrenat la cançó Desitjos, el primer tema del grup del qual forma part, Oxigen, que està format per cinc joves de 13 i 14 anys. L’hem entrevistat per al butlletí electrònic de desembre de l’EMMB.

Com va néixer el grup Oxigen?

Va néixer a partir de la Black Music Big Band Júnior, ja que tots els components menys un en formàvem part i el baixista el vam conèixer a traves del Camp Rock de Girona.

D’on proveniu i quina formació musical teniu els diferents membres del grup? 

Doncs tots som de poblacions diferents, Sant Gregori, Celrà, Sant Esteve de Palautordera i Porqueres. Actualment tots estem a la Black Music però quan vam començar a tocar junts no. El baixista (Joan Balaguer) va començar a l’Escola Municipal de Música de Santa Maria de Palautordera on segueix estudiant classes de baix i teoria musical, el pianista (Pau Garcia) va començar a l’Escola de Música de Sant Gregori però ara està al Conservatori de Música de Girona, una de les cantants (Júlia Ensesa) fa llenguatge, veu i va fer guitarra quan era més petita, jo he fet llenguatge, veu i cor aquí a l’Escola Municipal de Música de Banyoles i per acabar el bateria (Joan Matacàs) va començar a l’Escola de Música de Celrà i va fer classes particulars de bateria i solfeig i combos a l’Escola de Música de Torroella.

Quan vas començar a estudiar a l’EMMB i què és el que més t’agrada d’estudiar aquí?

Doncs vaig començar quan tenia uns 6 anys i el que m’agrada més és la proximitat i el fet que fa molt temps que estudio aquí i hi ha molt bon ambient.

Si haguessis de destacar un bon record dels anys que portes a l’escola, quin seria?

Doncs el viatge a Neerpelt em va encantar i m’ho vaig passar molt bé.

Amb Oxigen ara heu estrenat el vostre primer senzill, Desitjos, compost pel conegut cantautor Miquel Abras. Com ha estat això?

En Miquel Abras ens va descobrir a través de la seva discogràfica i el fet de que fóssim tan joves i ens agradés tant la música li va encantar.

Teniu previst treure algun disc i fer algun concert?

El tema del disc no està decidit. De moment la idea és treure cançons noves. Amb l’altre projecte que tenim (Sound On) ja hem fet algun concert durant el post-confinament però amb Oxigen no n’hem fet ja que no tenim prou temes propis per fer un concert sencer.

Recomana’ns alguna cançó o música que t’agradi molt.

Doncs jo escolto molts tipus de música diferents, que poden anar des de Respect d’Aretha Franklin o Break Free d’Ariana Grande.

Aquesta entrevista està inclosa al butlletí electrònic de desembre de l’EMMB. Us podeu subscriure al butlletí mensual de l’escola aquí.