La programació de l'Auditori de l'Ateneu inclou una quinzena de propostes culturals

Chano Domínguez i Mariola Membrives o Les Impuxibles seran algunes de les propostes que es podran veure a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles dins la nova programació de Cultura Banyoles per al segon trimestre de 2021. La programació, amb més de noranta activitats en global, inclou també el FEMJazz! Les entrades per als espectacles d’arts escèniques i musicals es posaran a la venda aquest dimecres.

La nova programació de Cultura Banyoles per al segon trimestre de 2021 es va presentar ahir al vespre en un acte a l’Auditori de l’Ateneu. La presentació va permetre donar a conèixer el conjunt de l’activitat cultural municipal, que inclou 94 propostes tant d’arts escèniques i musicals com de la biblioteca, de patrimoni cultural i dels museus i de l’arxiu.

En la presentació de l’acte, el regidor de Cultura i Patrimoni Cultural i Festes de l’Ajuntament de Banyoles, Miquel Cuenca, va celebrar que “mica en mica tots els equipaments van recuperant una certa normalitat i Banyoles demostra tota la seva vitalitat cultural amb cent activitats d’allò més diverses en un sol trimestre” i ha afegit que “quan a Banyoles diem que la cultura no s’atura, no és només un eslògan, és una descripció de la realitat.”

Arts escèniques

La nova programació d’arts escèniques per al segon trimestre de 2021 inclou el cicle Una primavera en dansa, amb propostes relacionades amb la dansa per a tots els públics. El cicle es tancarà el 15 de maig a l’Auditori de l’Ateneu amb Les Impuxibles i l’espectacle de dansa, teatre i música en directe Des-espera, amb interpretació d’Ariadna Peya i Marc Soler i la pianista Clara Peya (Premi Nacional de Cultura 2019).

Programació musical

Pel que fa a la programació de músiques modernes per al segon trimestre de 2021, i a banda de l’espectacle de Les Impuxibles, inclourà també el concert de presentació del nou disc de Roko Banana. El veïnat, el segon disc del trio banyolí, es podrà escoltar el 24 d’abril a l’Auditori de l’Ateneu.

Pel que fa a la programació de música clàssica, destaca el concert que Chano Domínguez i Mariola Membrives, artista resident de l’Ateneu 2021, oferiran el 13 de juny a l’Auditori de l’Ateneu. Una trobada apassionada entre les mans del pianista gadità, referent universal del flamenc jazz i la prodigiosa veu de Membrives.

El 10 d’abril es podrà veure també el concert que oferiran Acadèmia 1750 amb Inés Moreno a l’Auditori de l’Ateneu amb el programa Lluhida Academia de Música, que ret homenatge a les acadèmies musicals del barroc. I l’1 de maig a l’Auditori de l’Ateneu hi actuaran Gorka Benítez Trio, que presentaran el seu darrer treball Salalagua.

La programació de Cultura Banyoles per aquest segon trimestre de 2021 inclou també el FEMJazz!, el 27è Festival d’Emergències Musicals de Banyoles, que enguany es presenta amb un nou format, adaptat a les circumstàncies actuals, i que es farà del 27 al 30 de maig a l’Auditori de l’Ateneu. El festival inclourà quatre propostes, una cada dia, amb les actuacions del trio Dshun, Barcelona Art Orchestra, Dani López Quartet i la presentació de l’espectacle Composició II, de la Carta Blanca a Àlex Cassanyes.

Programació cinema

L’Auditori de l’Ateneu continuarà en aquest segon trimestre de 2021 oferint una programació estable de cinema que es traslladarà als caps de setmana. Es podran veure les propostes d’El Documental del Mes i pel·lícules incloses dins el Cicle Gaudí, impulsat per l’Acadèmia de Cinema en Català amb el suport de la Generalitat i les diputacions catalanes. Entre altres propostes, es projectarà Sentimental de Cesc Gay o La vampira de Barcelona de Lluís Danés.

Venda d’entrades

La venda d’entrades per a la nova programació de Cultura Banyoles s’obre aquest dimecres i es podran comprar al web de Cultura Banyoles a www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, demanant cita prèvia.

La programació continua adaptada a les restriccions per la Covid-19 amb aforament restringit al 50% i caldrà ser al Teatre, l’Auditori o la Factoria 20 minuts abans de l’espectacle per facilitar l’entrada esgraonada.