• La programació d’arts escèniques i musicals, museus, patrimoni, biblioteca i festes inclou més de 150 activitats de gener a juny
  • Aquest 2023 tornarà el cicle ‘Cinc cèntims de creació local’ dedicat en aquesta quarta edició al cinema

Roger Coma, Tere Solà, Enric Cambray, Joana Serrat, Dani Nel·lo o Moisés P. Sánchez seran alguns dels protagonistes de la nova programació de Cultura Banyoles per al primer semestre de 2023. La programació d’arts escèniques i musicals, museus, patrimoni, biblioteca i festes inclou més de 150 activitats per a tots els públics. Aquest 2023 tornarà el cicle ‘Cinc cèntims de creació local’, dedicat en aquesta quarta edició al cinema, o es farà la segona edició del cicle ‘Vers l’estany’, amb lectures poètiques al costat de l’estany.

La nova programació de Cultura Banyoles per al primer semestre de 2023 s’ha presentat aquest vespre en un acte a l’Auditori de l’Ateneu. La presentació ha permès donar a conèixer el conjunt de l’activitat cultural i de festes municipal que es podrà veure de gener a juny de l’any vinent als diferents equipaments culturals de la ciutat amb propostes d’arts escèniques i musicals, així com de la biblioteca, patrimoni cultural, dels museus i de festes.

En l’obertura de l’acte, el regidor de Cultura i Patrimoni Cultural i Festes de l’Ajuntament de Banyoles, Miquel Cuenca, ha destacat que “presentem una programació intensíssima que hem enriquit amb cinema, lletres o pensament, tot apostant per acostar la cultura a tothom i atiar l’esperit crític”.

 

Programació musical

La programació de músiques modernes a l’Auditori de l’Ateneu s’obrirà al gener amb la presentació a les comarques gironines de Dani Nel·lo + Organ Trio. El saxofonista Dani Nel·lo tornarà a Banyoles, en el marc del festival Sax-O-Rama Rhythm & Blues Sax Meeting 2023, per presentar nou projecte, noves composicions i nova formació.

Al març, el baixista, contrabaixista, productor i creador banyolí Vic Moliner presentarà el seu nou treball ‘Foc i endreces’, el seu quart disc i on mostrarà la seva proposta més íntima i personal i el primer àlbum on canta el mateix les seves cançons. A l’abril, coincidint amb Sant Jordi, la cantautora vigatana Joana Serrat, presentarà el seu cinquè àlbum Hardcore from the Heart, un disc introspectiu, emocional, commovedor i, fins i tot, dolorós. I al mateix, el músic banyolí Pau Brugada presentarà En blanc, el seu segon àlbum com a cantautor, amb melodies meloses, a cavall entre el rap, el pop i el neo-soul.

Pel que fa a música clàssica i músiques del món en aquest primer semestre, s’obrirà al gener amb el concert que la compositora i saxofonista Irene Reig, una de les representats més destacades de la nova generació catalana de músics de jazz, oferirà liderant el seu trio. Al febrer, el pianista Moisés P. Sánchez, artista resident de l’Ateneu-Centre Municipal d’Estudis Musicals oferirà el primer concert de la seva residència artística on recrearà les Invencions de Bach, amb uns arranjaments que permeten apreciar la seva personalitat jazzística i creativa.

Al març, la Jove Capella Reial de Catalunya portarà a Banyoles Lagrime d’amante al sepolcro dell’amata, i a l’abril, la Gio Symphonia & Elena Tarrats presentaran Ticket to ride: Bach, The Beatles, Glass, Bowie. Al maig la programació de música clàssica inclourà el segon concert de la residència artística de Moisés P. Sánchez, en aquesta ocasió en quartet i revisitant el disc Dedication gravat a Nova York el 2010. I al juny, la programació es tancarà amb el concert que The Ministers of Pastime oferiran amb un repertori dels segles XVII i XVIII.

 

Programació de cinema

L’Auditori de l’Ateneu continuarà aquest primer semestre de l’any oferint una programació estable de cinema amb les propostes del Documental del Mes i del Cicle Gaudí, impulsat per l’Acadèmia de Cinema en Català amb el suport de la Generalitat i les diputacions catalanes. I també continuaran les propostes de cinema familiar que han tingut molt bona acollida. Com a novetat, Cultura Banyoles s’ha adherit al Cicle de Cinema Familiar, CinemaXic, d’Òmnium Cultural.