L'Ateneu Bar es consolida com un aparador de la música local del Pla de l'Estany i de comarques gironines

L’Ajuntament de Banyoles ha presentat aquesta tarda en un acte a l’Ateneu Bar la nova programació de Cultura Banyoles per al període de gener a maig de 2020. És la segona vegada que se celebra una festa pública de presentació del conjunt de l’activitat cultural municipal, que inclou tant arts escèniques i musicals com Biblioteca, patrimoni i museus. La nova programació d’arts escèniques inclou més d’una vintena de propostes i una trentena de funcions amb noms destacats com Rocío Márquez, Miguel Colom o Ramon Mirabet. Les entrades per a la nova programació ja estan a la venda a Cultura Banyoles.

El regidor de Cultura, Miquel Cuenca, ha destacat que la programació de Cultura Banyoles “evidencia una vegada més una vida cultural pletòrica a la ciutat de Banyoles amb 23 propostes d’arts escèniques i musicals repartides en 30 funcions, 40 activitats a la Biblioteca, 4 exposicions als Museus de Banyoles, dues de les quals de producció pròpia, i una intensa agenda d’activitats tant als mateixos museus com a l’Ateneu Bar”.

Programació musical

El president de Joventuts Musicals de Banyoles, Rafel Juanola, ha afirmat que Beethoven i la poesia seran els autèntics protagonistes de la programació de l’entitat a l’Auditori de l’Ateneu per aquests primers mesos de 2020. De la mà dels darrers artistes residents de l’Ateneu, tres concerts acostaran al públic banyolí la música del gran compositor de Bonn, amb les sonates per a violí amb Miguel Colom, les sonates per a piano amb Noelia Rodiles i el lieder amb Josep-Ramon Olivé, entre altres.

La poesia arribarà de la mà de la Dream Big Band amb Gemma Abrié que portaran els versos de Carner amb Els fruits saborosos; Enric Casasses portarà el seu El nus la flor amb Maria Mauri i Daniel Ariño i Rocío Márquez tornarà a Banyoles el 14 de març amb el seu flamenc carregat de versos i emocions.

Pel que fa a la programació de músiques modernes compta amb dues propostes estilísticament diferents. Per una banda, el cantant Ramon Mirabet, que actuarà a l’Auditori de l’Ateneu el 15 de maig, i, per l’altra, Los Hermanos Cubero, un dels grups més destacats de l’escena folk de la península, que hi seran el 28 de març.

Pel que fa a la programació familiar, el 2 de febrer hi haurà a l’Auditori de l’Ateneu l’espectacle Samfaina de Colors.

Venda d’entrades

La venda d’entrades per a la nova programació de Cultura Banyoles s’ha obert aquesta tarda coincidint amb la presentació de la programació estable d’arts escèniques. Durant tot el cap de setmana es podran comprar també a través del web www.cultura.banyoles.cat i a la Fira de Nadal que durant tot el cap de setmana es farà a la plaça Major. A partir de dilluns es podran adquirir també a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles en els horaris habituals d’atenció al públic.

Una vintena d’activitats a l’Ateneu Bar

De la seva banda, la directora de l’Ateneu – CMEM, Clara Martinell, ha presentat l’extensa proposta cultural de l’Ateneu Bar, amb una oferta que inclou un total de 22 activitats gratuïtes cada dijous, i que segueix consolidant el bar de l’Ateneu com un aparador de la música local del Pla de l’Estany i de comarques gironines. En aquest sentit, destaquen propostes com són el folk mediterrani de Pol Cruells, el pop-rock del grup gironí Sotrac o una producció pròpia del FEMJazz! de la mà de Nahuel Moller i Marçal Xirau. També serà escenari d’artistes femenines emergents com Mireia Vilalta i el duet Sweet Marta Blues. Finalment, cal destacar el concert sobre Piazzola de l’aplaudit Sextet Gerió i els diferents concerts de les formacions de l’EMMB, que tenen en l’Ateneu Bar, així com en l’Auditori de l’Ateneu, un escenari que els permet complementar la seva formació amb la part d’exhibició musical.

Més enllà de la música, l’Ateneu Bar segueix programant propostes culturals com són el Documental del Mes i diferents tertúlies com la que es farà amb motiu del Dia de la Dona. També es tornarà a acollir el cicle de xerrades “Cinc cèntims de creació local”, dedicat enguany als pintors banyolins,així com els recitals de poesia “Vers al Bar” organitzat juntament amb la Biblioteca.

Una altra de les novetats serà el nou curs formatiu que impulsarà l’Ateneu – CMEM coincidint amb la residència artística que l’any 2020 recaurà en Beethoven. Serà el curs d’audició musical “Qui té por de Beethoven?” amb quatre sessions adreçades al públic general per aprofundir en la música del compositor alemany.