Les entrades ja són a la venda al web cultura.banyoles.cat

Un total d’onze concerts conformen la proposta estable de l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles corresponent al primer semestre de 2019. Aquest matí s’ha presentat oficialment la programació que inclou, entre altres noms, Mayte Martín, Ladysmith Balck Mambazo, Anna Roig & Àlex Cassanyes Big Band Project, Dani Nel·lo i Rafael Aguirre, Artista Resident 2019.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles, Jordi Bosch Batlle; la tècnica de Cultura, Íngrid Calpe; el president de Joventuts Musicals de Banyoles, Miquel Cuenca, i el responsable d’Alter Sinergies, Francesc Viladiu, han anunciat aquest dimarts en roda de premsa els concerts que tindran lloc de gener a juliol de l’any que ve a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles.

La temporada arrencarà el dia 19 de gener (21 h) amb un concert del que serà l’artista resident de l’Ateneu – CMEM 2019, Rafael Aguirre, un dels guitarristes més importants de l’escena internacional actual. En el seu primer recital es presentarà amb la violoncel·lista suïssa Nadège Rochat en un duet que interpretarà les obres de l’àlbum La Vida Breve (Ars Produktion 2015), que inclou música espanyola, catalana, francesa i llatinoamericana. Aguirre oferirà un segon concert en solitari el dia 11 de maig (21 h) per mostrar tot el talent que l’ha portat a les millors sales. Ho farà interpretant algunes obres mestres del repertori guitarrístic.

Els altres dos grans noms de la temporada 2019 seran Ladysmith Black Mambazo i Mayte Martín. El dia 27 d’abril (21 h) serà el torn de la formació africana, que amb 5 Premis Grammy i 19 nominacions més són el grup més llegendari de la música sud-africana i probablement de tot el continent . Durant el més de 50 anys de la seva trajectòria, han enamorat audiències de tot el món amb les seves harmonies vocals, les seves bromes i el seu desplegament a l’escenari. De la seva banda, el dia 2 de març (21 h) la cantant de flamenc Mayte Martín oferirà un recital pensat per gaudir de tot el seu talent i sensibilitat, sense additius ni artificis. Un espectacle que aposta per l’austeritat i per una ortodòxia contemporània que reivindica alhora el classicisme i la creativitat.

El dia 2 de febrer (21 h) el carismàtic líder del grup Obeses, Arnau Tordera, i el tenorista Magí Canyelles, presentaran l’espectacle Les cançons seran sempre nostres que han creat amb l’objectiu de recuperar i normalitzar l’ús popular de la cançó tradicional. En formació de quintet, Tordera i Canyelles connectaran música d’arrel i musica moderna. El dia 16 de febrer (21 h), el tenor banyolí Eduard Mas es presentarà amb la pianista Marta Puig en un recital d’alta volada dedicat íntegrament al rei de la cançó poètica o Lied, Franz Schubert. El dia 10 de març (19 h) es realitzarà la projecció del migmetratge El Rostre Pàl·lid de Buster Keaton, amb música en directe interpretada pel December Quintet, un espectacle apte per a tots els públics.

El dia 17 de març (19 h) Anna Roig i Àlex Cassanyes Big Band Project faran la presentació de La Tendresse a les comarques gironines, un espectacle que uneix les cançons franceses que més agraden l’Anna Roig i les composicions exquisides i curoses de l’Àlex Cassanyes. Un grat homenatge, tant per l’exquisidesa en l’escriptura de l’acompanyament musical com per delicadesa dels músics i la veu que les interpreten. El dia 31 de març (19 h) la formació Windu  portarà un nou concepte de concert apte per a tots els públics. Més de 70 flautes de bec dalt de l’escenari i quatre músics són els components d’aquest espectacle, sorprenent i irrepetible.

El dia 13 d’abril (21 h) el saxofonista Dani Nel·lo presentarà a les comarques gironines Los Saxofonistas Salvajes 2, després d’un any i mig de la gira de Dani Nel·lo i Los Saxofonistas Salvajes, el músic i compositor presenta la continuació d’aquesta aventura, acompanyat d’alguns dels millors músics de rhythm and blues, jazz i rock’n’roll de l’escena estatal. El dia 25 de maig (21 h) Néstor Giménez Orchestra presentarà l’espectacle Consagració, el tribut a una de les més grans obres de la història de la música: Le Sacre du printemps (La consagració de la primavera) d’Ígor Stravinski. La música moderna i la música clàssica es donen la mà en un enorme projecte d’orquestra de jazz imprevisible i sorprenent.

VENDA D’ENTRADES

Les entrades es posaran a la venda a partir de demà divendres a les 10 h, a través de la web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (Pg. de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i els divendres de 8:30 h a 15 h).