S’estrenarà la programació estable de cinema familiar, amb una proposta al mes dins la programació de cinema

Mariola Membrives i Miquel Gil seran dues de les propostes que es podran veure a l’Auditori de l’Ateneu – CMEM de Banyoles dins la nova programació de Cultura Banyoles per al quart trimestre de 2021. La programació inclou també l’estrena de la programació estable de cinema familiar, amb una proposta al mes. Les entrades per als espectacles d’arts escèniques i musicals es posaran a la venda demà dimecres 8 de setembre.

La nova programació de Cultura Banyoles per al quart trimestre de 2021 s’ha presentat aquest vespre en un acte a l’Auditori de l’Ateneu. La presentació ha permès donar a conèixer el conjunt de l’activitat cultural municipal que inclou una norantena de propostes tant d’arts escèniques i musicals com de la biblioteca, de patrimoni cultural i dels museus.

En la presentació de l’acte, el regidor de Cultura i Patrimoni Cultural i Festes de l’Ajuntament de Banyoles, Miquel Cuenca, ha destacat que “la programació cultural del darrer quadrimestre de l’any inclou diverses novetats i una de les destacades és l’ampliació de l’oferta de cinema amb la incorporació d’un cicle anual adreçat al públic infantil i familiar”.

Miquel Cuenca ha afegit que “en aquest darrer llibret de Cultura Banyoles de 2021 hi incloem per primer cop la programació de festes i cultura popular” i ha afegit que “ho fem des de la convicció que la frontera entre allò culte i allò popular en la cultura és totalment porosa i que pretendre separar-les és un artifici”.

Programació musical 

Pel que fa a la programació de Joventuts Musicals de Banyoles, destaca el concert del Trio Da Vinci que oferirà un programa amb obres de Schumann, Turina i Ravel. La continuació de l’Artista resident de l’Ateneu – CMEM 2021, Mariola Membrives que oferirà el 6 de novembre a l’Auditori de l’Ateneu, un work in progess del treball de Yerma Sola, una de les obres més emblemàtiques de Federico Garcia Lorca. En la vessant de jazz, trobem al 4 de desembre, la Girona Jazz Project amb un homenatge a Thad Jones.

Pel que fa a la programació de músiques modernes per al quart trimestre de 2021, a l’Auditori de l’Ateneu la celebració del vintè aniversari del disc Orgànic de Miquel Gil, un dels disc cabdals de la música d’arrel a casa nostra i, en aquest concert, l’acompanyaran música de la banda original. A més, al desembre Steve Smyth presentarà algunes cançons noves del seu repertori de música atemporal, amb un pop eteri i sofisticat, amb notes de blues i folk.

La programació de Cultura Banyoles per aquest quart trimestre de 2021 inclou també el Festival FlamenGI que s’estrena amb un escenari a Banyoles, el 25 de novembre, dins la seva programació amb la proposta de Cayana de la cantant de flamenc Anna Colom.

D’altra banda, en el marc de la Festa Major s’ha programat la proposta de sala i format petit de la companyia El Pot Petit, Les aventures del lleó vergonyós, de la mà de TTela.

Programació de cinema 

L’Auditori de l’Ateneu continuarà en aquest quart trimestre de 2021 oferint una programació estable de cinema que es traslladarà als caps de setmana. Es podran veure les propostes de El Documental del Mes i pel·lícules incloses dins el Cicle Gaudí, impulsat per l’Acadèmia de Cinema en Català amb el suport de la Generalitat i les diputacions catalanes. Entre altres propostes, es projectarà La dona il·legal o Lobster Soup.

Com a novetat, aquesta tardor s’iniciarà la programació estable de cinema familiar que es portarà a terme un diumenge al mes, a partir d’octubre, amb la voluntat que es consolidi entre el públic familiar. Les projeccions s’iniciaran amb tres propostes El grúfal i la filla del grúfal, La revolta dels contes i El cargol i la balena.

Venda d’entrades

La venda d’entrades per a la nova programació de Cultura Banyoles s’iniciarà demà dimecres 8 de setembre i es podran comprar al web de Cultura Banyoles a www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, demanant cita prèvia.

La programació continua adaptada a les restriccions per la Covid-19 amb aforament restringit al 70% i caldrà ser al Teatre, l’Auditori o la Factoria 20 minuts abans de l’espectacle per facilitar l’entrada esgraonada.