La violoncel·lista Mariona Camats oferirà un espectacle ple d’energia que servirà per acostar el repertori simfònic al gran públic

L’Orquestra Simfònica Camera Musicae (OCM) actuarà aquest divendres a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles (21 h, 15 €) en un concert que servirà per acostar el repertori simfònic al gran públic. En aquesta ocasió, ho farà amb un talent tan extraordinari com precoç com és el de la violoncel·lista Mariona Camats, guardonada per la Fundació Pau Casals. Acompanyada per Joel Bardoletcom a concertino-director, Camats oferirà un espectacle elegant i ple d’energia.

L’Orquestra Simfònica Camera Musicae és un dels projectes orquestrals més sòlids apareguts en la darrera dècada, tal com ho demostra el fet que té temporada pròpia al Palau de la Música Catalana i actua regularment en escenaris com l’Auditori Nacional de Madrid o L’Auditori de Barcelona, a més d’oferir gires per Alemanya, Txèquia o Suïssa. L’orquestra convida cada any directors i solistes de primer nivell internacional, com ara Stephen Kovacevich, Sabine Meyer, Patricia Kopatchinskaja, Alice Sara Otto Ainhoa Arteta.

El concert de divendres, organitzat per Joventuts Musicals de Banyoles i Joventuts Musicals de Catalunya, proposa un recorregut per les obres clàssiques de grans autors, com són Haydn, Bachi Mozart. El repertori serà el següent:

J. Haydn: Concert per a violoncel i orquestra en do major Hob. VII B1

J. S. Bach: Selecció de Corals a 4 veus

W. A. Mozart: Simfonia núm. 29 en la major K. 201

Fundada l’any 2006, la formació tarragonina ha gaudit d’una gran rebuda per part del públic atesa la seva tasca de divulgació de la música clàssica entre sectors molt diversos, fent especial atenció al públic melòman i jove. Des del seus inicis, Tomàs Graun’és el director titular i artístic, i des de la temporada 2016-2017 el violoncel·lista Lluís Claretn’és l’artista resident. El mestre Salvador Masha iniciat durant la temporada 2017-2018 el rol de principal director convidat que abans van exercir Jordi Mora iJosé Rafael Pascual-Vilaplana. L’OCM va iniciar el seu projecte de residència a l’Auditori del Tívoli del Vendrell durant la temporada 2009-2010, vigent en l’actualitat.

Tot i realitzar la seva activitat principalment a Catalunya, l’OCM també actua de manera periòdica arreu de l’estat espanyol i ha realitzat una gira de concerts per diferents ciutats europees. Ha enregistrat els discs Alba Eterna, Tempesta esvaïda, De Catalunya al món, Un conte de Nadal iMediterráneo.

Les entrades per al concert es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 14:45 h).