El duet interpretarà un programa dedicat íntegrament al Lied schubertià el dia abans de presentar-lo a L’Auditori de Barcelona

El tenor banyolí Eduard Mas actuarà a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles dissabte 16 de febrer (21 h, 10 €) juntament amb la pianista Marta Puig, i ho farà en un recital d’alta volada dedicat íntegrament al rei de la cançó poètica o lied, Franz Schubert. Serà el dia abans d’oferir el mateix recital al cicle de Schubert Lied Barcelona de L’Auditori de Barcelona coproduït amb l’Associació Franz Schubert i el prestigiós Centro Nacional de Difusión Musical. Un duet que en el concert organitzat per Joventuts Musicals de Banyoles oferirà en primícia un repertori amb dues rareses: les adaptacions que Schubert va fer de tres sonets de Petrarca i les tres peces que representen el petit corpus de cançons que el genial compositor austríac va escriure sobre textos en llengua italiana. Serà el tercer cop que Mas pugi a l’escenari de l’Auditori de l’Ateneu després que l’any 2016 col·laborés en un concert del baríton Josep-Ramon Olivé i el 2013 actués amb el quartet de jazz STN.

Mas i Puig, ambdós formats a la Guildhall School of Music and Drama de Londres, constitueixen una mostra del talent i interès de les joves generacions pel lied i l’àmbit de la cançó poètica. L’intèrpret banyolí de 31 anys va ser premiat el 2012 amb la beca per a joves cantants de l’associació Kathleen Ferrier i el 2017 va ser finalista del concurs de la mateixa associació. Llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, va iniciar estudis de cant a l’escola londinenca, on va debutar com a solista amb la London Symphony Orchestra i l’any passat es va graduar en Òpera. Banyolí de naixement, es va introduir en el món de la música des de ben jove participant en diferents projectes vocals de Banyoles com el Cor del Centre Excursionista, el Cor Small i el Cor de Teatre, fins que l’any 2011 es va traslladar a Londres per començar la carrera de cant.

Des que va obtenir el primer premi de Kathleen Ferrier del Regne Unit, el banyolí ha cantat en múltiples ocasions el repertori de Schubert, Toldrà, Britten, Poulenc, Mompou i Quilter al cicle de concerts Song in the City de Londres. A més, ha estat convidat a festivals com l’Annecy clàssic Festival de França, el St. Lawrence Jewry Music Festival de Londres o a l’Spanish Song and Zarzuela de Londres. L’any 2014 va participar al curs de lied alemany Franz-Schubert-Institut a Àustria, on va tenir l’oportunitat de treballar amb mestres del gènere com Elly Ameling, Christa Ludwig, Robert Holl, Roger Vignoles i Julius Drake.

Així mateix, ha participat en nombroses classes magistrals amb reconeguts intèrprets de lied com Emily Ameling, Christa Ludwig, Robert Holl, Roger Vignoles, Helmut Deutsch, Julius Drake, Wolfgang Holsmair o Wolfram Rieger. En òpera, Mas ha interpretat més d’una desena de rols en obres de Poulenc, Puccini, Menotti, Chaikovski, Mozart, Haydn o Philips.

Per la seva banda, la barcelonina Marta Puig es va formar a l’ESMUC i va culminar la seva formació a la Guildhall School, on es va graduar amb altes distincions. Ha estat finalista en la modalitat de solista del Beethoven Piano Prize de Londres, de la XVIII edició del Concurs Arjau i del Concurso Jóvenes Intérpretes Ruperto Chapí. A part del seu vessant com a solista, col·labora regularment amb diferents orquestres catalanes com la GIOrquestra o l’Orquestra de Cambra del Penedès i manté una intensa activitat cambrística on el lied hi és sempre present.

Les entrades per al concert de dissabte es poden comprar a través d’aquest enllaç i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 14:45 h).