El trio Miguel-Bayer-Lai presentarà el concert inèdit “Tríptic” a l’Auditori de l’Ateneu en el marc del festival. Les entrades per aquest concert ja estan a la venda a cultura.banyoles.cat

El Taller de Música de Banyoles organitza la 28a edició de FEMJazz! – Festival d’Emergències Musicals de Banyoles del 27 al 29 de maig. Després de dos anys marcats per l’adaptació a la situació de la Covid-19, l’organització treballa per oferir una programació el més semblant possible a una edició convencional, tot i que en tres dies en lloc dels quatre habituals pre-pandèmia.

El concert destacat de l’edició d’enguany és el del trio Miguel-Bayer-Lai liderat per Cristina Miguel, saxofonista de Mollet del Vallès formada a Barcelona, Amsterdam i Gras (Àustria). Miguel és un talent emergent del panorama jazzístic català, amb una àmplia experiència en directe per Europa i els Estats Units i una discografia que inclou àlbums propis –Amsterdam (2018), Ramé Project (2020)–, en col·laboració –Transcendit Terram (2021), amb el també saxofonista i clarinetista Marcel·lí Bayer– i com a integrant de conjunts i orquestres. A Banyoles l’acompanyaran Bayer i Clara Lai (piano), que presentaran per primer cop en un escenari el concert “Tríptic”. La saxofonista vallesana defineix el concert que faran a FEMJazz! com un “laboratori col·laboratiu de composicions i experimentació”, en què els intèrprets jugaran “amb la fina línia entre allò preestablert i allò instantani per aconseguir una llibertat expressiva”.

Les entrades per al concert (5 €) es poden comprar en línia al web de Cultura Banyoles o bé a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament.

El Taller de Música farà pública la resta de la programació de FEMJazz! durant el mes de maig. La programació inclourà la participació dels alumnes de l’EMMB.