Les sessions es faran a l’Auditori de l’Ateneu i cada mes es projectaran dos documentals

Com a mínim durant aquest proper quadrimestre l’Ajuntament de Banyoles traslladarà a l’Auditori de l’Ateneu la programació d’El Documental del Mes i alhora ampliarà a dues sessions mensuals el nombre de projeccions. La programació d’aquesta tardor s’estrenarà demà dijous a les 9 del vespre amb l’estrena del documental Honeyland.

La programació d’El Documental del Mes es feia des dels inicis de la proposta a Banyoles a l’Ateneu Bar, però per qüestions d’aforament ateses les circumstàncies actuals per la Covid-19 des de l’Àrea de Cultura s’ha decidit traslladar la iniciativa a l’Auditori de l’Ateneu. El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles Miquel Cuenca ha explicat que “el canvi d’ubicació ens permetrà ampliar la capacitat d’aforament amb garanties i potenciar també la iniciativa projectant dos documentals al mes”. En aquest sentit, es recuperaran els documentals que no s’han pogut projectar durant el període de tancament dels equipaments culturals a Banyoles.

La nova programació s’iniciarà demà dijous 17 de setembre a les 9 del vespre amb el documental de Macedònia del Nord Honeyland. Dirigit per Ljubomir Stefanov i Tamara Kotevska, el documental explica la història d’Hatizde Muratova que viu amb la seva mare malalta en una regió remota i muntanyosa dels Balcans, en un poblet sense carreteres, ni electricitat ni aigua corrent. Ella es dedica a criar colònies d’abelles en uns cistells fets a mà que deixa amagats entre les roques. Gràcies a un ritual secret, el preuat líquid que produeixen no s’esgota mai. Sense protecció ni ajuda, Hatizde Muratova és capaç d’amansar-les per poder extreure’n la mel i vendre-la a la ciutat més propera. L’arribada d’una família nòmada amb la seva furgoneta tronada, set fills inquiets i un ramat de bestiar sembla destorbar la pau de l’Hatizde i les seves abelles.

L’entrada és gratuïta, però caldrà recollir les entrades una hora abans a la taquilla de l’Auditori.

El Documental del Mes és una iniciativa del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona. Cada mes s’estrena una pel·lícula documental internacional de qualitat, de temàtica i procedència diversa, que s’exhibeix a les sales que s’han adherit a la proposta tant de Catalunya com de la resta de l’Estat i també de Xile.