És un viatge oníric per les cançons de bressol que han passat de generació en generació

La trompetista i cantant de jazz Alba Careta i el cantautor i productor Henrio presentaran aquest cap de setmana a l’Auditori de l’Ateneu Udolç, el tercer treball discogràfic de la col·lecció del projecte Càntut. Cançons de tradició oral. El concert serà aquest dissabte a les 8 del vespre i les entrades ja estan a la venda al web de Cultura Banyoles.

El projecte Càntut. Cançons de tradició oral aplega i dinamitza el patrimoni musical de transmissió oral de les comarques gironines. La iniciativa compta amb tres vessants: el cançoner, amb més d’un miler i mig de cançons allotjades a cantut.cat; el festival, que es duu a terme a la tardor a Cassà de la Selva; i les produccions pròpies, projectes amb vida pròpia que enllacen la tradició oral amb l’actualitat.

D’aquestes darreres neix Udolç (Segell Microscopi/Bankrobber, 2023) d’Alba Careta i Henrio, la tercera entrega de la col·lecció discogràfica del Càntut. El projecte neix d’estitar el fil de la iniciativa Càntut a les escoles: cacem i cantem cançons i la recerca duta a terme per part de l’alumnat de Cassà de la Selva durant el curs 2021-2022. Durant aquest procés, van recollir
més d’un centenar de cançons de bressol de les diferents cultures presents al municipi.

En aquest viatge oníric, Alba Careta i Henrio recuperen les cançons utilitzades en els moments més tendres de la criança i que han passat de generació en generació amb l’objectiu de tranquil·litzar i adormir els infants. Entre altres, es podran escoltar cançons com Sant Josep, feu-lo dormir, a partir de la versió cantada per Francisqueta Gibert i Torras, de Banyoles, enregistrada l’any 2012; El fill de la mare, a partir de la versió cantada per Maria Feliu i Carreras de Banyoles, enregistrada l’any 1987; o Dorm, fillet meu del meu cor, a partir de la versió cantada per Quimeta Arpa i Casellas, també de Banyoles, enregistrada l’any 2014.

Al concert d’aquest dissabte a l’Auditori de l’Ateneu, hi participaran Alba Careta, a la veu, trompeta i sintetitzador analògic; Henrio, a la veu, guitarres i carilló, i Santi Careta, a les guitarres, veu i carilló.