'Susurros del viento' és una fusió entre el jazz, la cançó catalana i els ritmes brasilers i de boleros

La trompetista i cantant Alba Armengou i el guitarrista Vicente López presenten a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles el programa ‘Susurros del viento’, el primer àlbum en solitari d’Armengou. El concert serà aquest diumenge 3 de març a les 8 de la tarda i les entrades ja estan a la venda a la pàgina web de Cultura Banyoles (cultura.banyoles.cat).

Acompanyada del guitarrista alacantí Vicente López, Armengou ha creat una obra amb el seu segell d’identitat, amb peces d’autoria pròpia i d’altres escrites conjuntament amb López. ‘Susurros del viento’ és un viatge sonor al món musical íntim de l’artista, amb una delicadesa i sensibilitat plena de talent. L’espectacle també inclou versions de música brasilera de compositors com Joao Bosco o Vinicius de Moraes, i de cançó catalana, amb peces de Sílvia Pérez Cruz.

El duet es va conèixer a l’ESMUC i amb el bagatge de cada un, de col·laboracions de músics com Joan Chamorro, Perico Sambeat, Jesús Santandreu o Iván Cebrián, entre d’altres, van formar el 2020 un duo amb el qual mostren la seva versatilitat, fusionant influències que van des del jazz de la dècada de 1950 fins als ritmes brasilers, i passant per la cançó catalana.

Alba Armengou estudia actualment a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Amb una extensa trajectòria, tant als escenaris com a l’estudi d’enregistrament, ha participat en projectes com la Sant Andreu Jazz Band i la Valparaíso Big Band, així com en diversos grups de l’escena barcelonina. També lidera el seu grup, Alba Armengou Quartet, colidera un duo molt sòlid amb el guitarrista Vicente López i participa en grups locals de Barcelona. Armengou destaca per la seva versatilitat de gèneres, que abasten des del swing i bebop fins a la música brasilera i el folklore llatinoamericà. Amb un disc ja al seu nom, Alba apareix en més de 20 àlbums com a trompetista, cantant i saxofonista.

Vicente López neix a Alacant on va començar a tocar la guitarra als 12 anys de manera autodidàctica. A 18 anys va estudiar amb Isaac Martín, amb qui va descobrir l’escola Sedajazz, on va ser alumne de Perico Sambeat, Jesús Santandreu, Iván Cebrián, Alexey León i Ramón Cardo, amb els quals va treballar posteriorment. El 2019 va començar els seus estudis de guitarra jazz a l’ESMUC. Forma part de Kukundé Quintet, amb el qual va publicar el seu primer disc el 2021 i també del grup Alba Armengou Quartet.