El amor brujo

Música clàssica i flamenc

GIOrquestra · Francesc Prat, director · Mariola Membrives, cantaora i Artista resident Ateneu – CMEM 2021 · Marta Puig, piano

Sota la direcció de Francesc Prat, la GIO presenta un programa que gira al voltant del modernisme musical ibèric, amb dos protagonistes: Manuel de Falla i Federico García-Lorca. La proposta comptarà amb la col·laboració de la cantaora Mariola Membrives, que interpretarà El Amor Brujo (segons la versió de 1915) i les Canciones antiguas españolas; però també amb la pianista Marta Puig, que ens oferirà la possibilitat de descobrir l’altre Falla amb el Concert per a clave i cinc instruments, en la seva versió per a piano, una obra conceptualment i estèticament diferent però de les més interessants del compositor.

El debut discogràfic de Mariola Membrives va ser “Llorona” (2014), al que va seguir la seva proposta “Omega 20.16” i el seu duet amb Chano Dominguez. És la veu flamenca de “FreeBach212” de La Fura dels Baus i “Federico García” de Pep Tosar. L’any 2017 s’estrena com a solista de l’Orquestra Simfónica de Barcelona i Nacional de Catalunya a l’Auditori interpretant “El Amor Brujo” sota la direcció de Josep Caballé. El 2019 publica el disc “Lorca Spanish Songs” a duet amb el guitarrista de Nova York Marc Ribot. Millor creadora de l’any per la revista “Time Out” i premi ‘Córdoba a Escena’.

Fidel al seu lema “Música en majúscules”, la GIO és una orquestra simfònica  versàtil que ofereix música de qualitat oberta a tots els estils i compta amb la col·laboració de prestigiosos solistes i directors nacionals i internacionals en els seus concerts.

La seva presentació oficial va tenir lloc el 2012 a l’Auditori de Girona acompanyada de Nina, Albert Guinovart, Gemma Coma-Alabert i Jordi Molina. Un èxit de públic, de crítica i mediàtic que ha acompanyat tots els concerts simfònics de producció pròpia  en què ha comptat amb solistes del prestigi de Valentina Lisitsa, Milos Karadaglic, Nemanja Radulovic, Pumeza Matshikiza, Daniel Müller-Schott, Ye-Eun Choi, Sílvia Pérez Cruz o Lluís Claret, entre altres.

A part de les seves actuacions a Girona, la GIO participa regularment als principals festivals i auditoris del país, destacant les cloendes del Festival de Cap Roig amb Andrea Bocelli i Ainhoa Arteta, la inauguració del Festival Jardins de Pedralbes al costat de  Josep Carreras, l’espectacle de música electrònica Maestro al Teatro Real, al Liceu i al Festival de Peralada, les actuacions a l’Auditori de Barcelona i al Palau de la Música o la participació als Festivals de Música de la Cerdanya, Grec, Portalbau i Santa Florentina, entre molts altres.

En aquesta ocasió la GIO comptarà amb un dels millors directors del país, Francesc Prat, qui s’aproxima a la música amb mentalitat oberta i compta una exitosa trajectòria nacional i internacional (essent convidat regularment per orquestres del prestigi de la Sinfoniorchester Basel o l’OBC) i al piano solista amb Marta Puig, jove intèrpret formada a la Guildhall School of Music de Londres i premiada en nombrosos concursos internacionals.