Durant tot el curs s’han realitzat una quarantena d’actuacions, reforçant així el paper de l’EMMB com a actor implicat en la vida cultural de Banyoles i comarca

Els alumnes de l’Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB) celebraran un total de set concerts durant el mes de juny coincidint amb el final de curs. Durant el mes que ve es faran quatre concerts de l’Auditori de l’Ateneu, un musical i dos concerts més a l’Ateneu Bar. A banda, el 7 de juny se celebrarà una jornada de portes obertes (17.30 h) coincidint amb la campanya de preinscripcions per donar a conèixer les instal·lacions i el projecte educatiu a alumnes i famílies. El període de preinscripcions, adreçat tant a adults com a infants de qualsevol nivell i estil musical, estarà obert fins al 14 de juny.

El primer concert tindrà lloc l’1 de juny a les set del vespre i consistirà en una obra de teatre del musical Shrek. Es tracta del concert final del taller de musicals, un curs de cant, interpretació i dansa organitzat conjuntament amb l’Aula de Teatre i que s’imparteix a l’Ateneu – CMEM. El 19 de juny serà el torn dels concerts finals dels conjunts d’ORFF (18 h) i dels conjunts instrumentals, combos i cambres (19.30 h). Finalment, l’endemà, el 20 de juny, es realitzaran els concerts de sensibilització musical (18 h) i del cor mitjà (19 h).

Pel que fa als concerts de l’Ateneu Bar, el dia 20 a les vuit del vespre tindrà lloc la Jam Session de l’EMMB a l’aire lliure, a la terrassa de l’Ateneu Bar. Es tracta d’una activitat on els joves músics interpreten temes clàssics i estàndards sense partitures, aprenent a improvisar. Una bona ocasió per sentir de prop els joves músics i cantants de la nostra ciutat. L’endemà, el dia 21 a les sis de la tarda, hi haurà el concert de les grans formacions de l’EMMB, la Jove Orquestra de Banyoles (JOB) Balma i Batenvic, la Banyoles Big Band i el Cor Gran, també a la terrassa de l’Ateneu Bar. D’altra banda, les formacions de l’EMMB també oferiran un concert en el marc del festival (a)phònica.

Durant el maig, l’EMMB va viure una de les experiències més importants del curs en participar al 67è Festival de Neerpelt (Bèlgica). Les formacions grans de l’escola van poder interpretar el repertori preparat durant el curs davant d’un jurat professional, que els va reconèixer amb un primer i dos segons premis, i compartir vivències amb els prop de 4.000 joves músics que van participar al festival.

També durant aquest mes l’EMMB ha participat al Festival FEMJazz! fent un concert de combos a la Muralla i divendres oferirà un concert al Monestir de Sant Esteve (20 h) coincidint amb la inauguració de l’Exposició de Flors de Banyoles.

UNA QUARANTENA D’ACTIVITATS DURANT EL CURS

Les activitats que els alumnes de l’EMMB realitzaran durant el mes de juny seran el colofó d’un curs escolar en el qual hauran dut a terme un total de 38 activitats, tant acadèmiques com musicals i culturals i tant adreçades a estudiants i famílies com al públic general de Banyoles i comarca, fet que demostra la implicació de l’escola de música a la vida cultural de la ciutat. Prova d’aquesta participació a la vida social de la ciutat en són el concert per a la gent gran de totes les residències de Banyoles que es va fer al febrer a l’Auditori de l’Ateneu o el concert per als alumnes dels instituts de secundària que va tenir lloc a l’INS Pere Alsius. També cal remarcar l’activitat que van realitzar conjuntament amb els usuaris de la Fundació Estany que participen al taller de Ritme i Moviment de l’EMMB i el concert que es farà per al públic banyolí durant l’(a)phònica.

D’entre aquesta quarantena d’activitats, destaca la participació en esdeveniments organitzats pel teixit associatiu de la ciutat així com actes cívics i culturals de Banyoles, com ara el concert d’homenatge a les víctimes del franquisme que va tenir lloc l’octubre al Pavelló de la Draga o la participació a la festa de la música per a cobla de la plaça de les Rodes. Però també les trobades amb alumnes d’altres centres, fet que ofereix als alumnes la possibilitat de compartir coneixements, com ara l’intercanvi de violoncels amb l’Escola de Música de Vic, la flautada i la guitarrada de les comarques gironines, les colònies de la JOB Balma a Sant Andreu de Salou o la guitarrada de Fornells de la Selva.

També destaquen els concerts i audicions tant individuals com col·lectives que suposen un repte formatiu per als alumnes pel fet de preparar-se un repertori i interpretar-lo davant del públic de l’Auditori de l’Ateneu. Un altre al·licient és la participació al concurs de composició de piano que organitza la mateixa escola. També s’hi afegeixen els concerts de Nadal que els conjunts i formacions de l’EMMB fan a l’Auditori de l’Ateneu o els concerts de combos i jams sessions a l’Ateneu Bar.

Així mateix, un altre dels aspectes destacats de l’activitat de l’EMMB que contribueix a enriquir la formació musical de l’alumnat és l’activitat de “La classe va a concert” que permet conèixer de prop i aprendre de músics d’ampli prestigi i trajectòria aprofitant el fet que toquen a l’Auditori de l’Ateneu, explotant així totes les possibilitats de l’equipament de l’Ateneu – CMEM. En aquest sentit, durant el curs els alumnes han compartit coneixements amb músics i grups com M. A. P. (Marco Mezquida, Ernesto Aurignac i Ramon Prats), Rafael Aguirre i Nadège Rochat, Morgat Morgat i Néstor Giménez.

Un conjunt d’activitats i intercanvis musicals i culturals que responen a la filosofia de l’escola de cobrir les necessitats formatives però alhora desenvolupar les funcions socials i culturals de l’alumnat per tal de generar experiències de socialització musical.

Notícia a Banyoles TV

Notícia a Ràdio Banyoles