La residència artística i festival folk internacional present a més de 40 països fa una crida a músics d’entre 16 i 32 anys
Ethno Catalonia ha obert aquesta setmana les inscripcions a la sisena edició de la residència artística i festival folk internacional, que enguany tindrà lloc del 24 de juliol a l’1 d’agost. Com ja és tradicional, l’epicentre de l’esdeveniment serà la ciutat de Banyoles. Una trentena de joves d’arreu del món d’entre 16 i 32 anys estan cridats a participar a la residència, que com l’any passat tindrà com a centre d’operacions l’Alberg de l’Estany. Les inscripcions es poden realitzar des de la pàgina web www.ethno.cat fins al 31 de maig.
Durant dues setmanes, músics de l’àmbit de la música tradicional de tot el món faran estada a la capital del Pla de l’Estany per a preparar un repertori multiètnic i multiinstrumental que després presentaran en una gira de concerts amb l’Ethno Orchestra.
Mentre duri la residència, se celebrarà paral·lelament un festival que reunirà artistes i grups importants de l’escena folk, tots ells gratuïts i oberts al públic en espais emblemàtics de la ciutat.
Com cada any, la residència estarà dirigida per un equip de tres mentors artístics, Pau Baiges (Catalunya), Håvard Enstad (Noruega) i Juan de la Fuente Alcón (Espanya), tots ells músics amb àmplia trajectòria professional en l’àmbit de les músiques del món.
UN PROGRAMA INNOVADOR PRESENT A MÉS DE 40 PAÏSOS
Ethno és un programa de música folk, ètnica i tradicional organitzat per Jeunesses Musicales International. Fundat al 1990 a Suècia, està adreçat a joves músics d’entre 16 i 32 anys amb l’objectiu de preservar i potenciar el patrimoni musical tradicional. Els joves músics es reuneixen en aquestes residències artístiques caracteritzades per l’aprenentatge democràtic i igualitari.
L’Ethno proporciona als participants una oportunitat única de reunir-se, treballar i aprendre amb joves músics de cultures de tot el món per tal de compartir la seva música. Els mentors artístics els donen suport i els guien en el procés, que culmina amb la preparació d’un repertori musical multiètnic únic que presenten i interpreten en viu i en directe davant del públic.
Malgrat que l’any passat estava prevista la participació de 40 músics, a causa de les restriccions associades a la pandèmia finalment van ser 28 els joves que del 24 de juliol a l’1 d’agost van prendre part de la residència artística de l’any passat, tots ells provinents de 12 països diferents. L’Alberg de l’Estany es va convertir durant deu dies en un laboratori musical on els intèrprets d’arreu van preparar la producció musical que posteriorment van interpretar com a orquestra multiètnica. Les instal·lacions de la Federació Catalana de Rem van esdevenir un espai ampli i acollidor des d’on els participants van poder gaudir de l’entorn natural mentre assajaven el repertori musical de l’Ethno Orchestra. L’orquestra va actuar als escenaris de Moià i Banyoles el 30 i 31 de juliol amb gran èxit de públic.