19/07/2017
Gabriela Montero, The Gramophone Allstars Big Band, Mariona Aupí, Mariola Membrives i Rubén Fernández & Andreu Zaragoza + Zamak Quartet, a la programació de l’Auditori de l’Ateneu
Les entrades per tots els espectacles es posaran a la venda demà dijous 20 de juliol a partir de les 10 del matí
Música de qualitat i pensada per a tots els públics. La programació de l’Auditori de l’Ateneu per a la tardor de 2017 s’estrenarà el dijous 7 de setembre (21 h) amb la preestrena de Maraca soul! el nou disc dels The Gramophone Allstars Big Band, una refrescant mostra del talent i l’energia que té la nova generació de músics del nostre país. El dia 16 de setembre (21 h) Néstor Giménez Raw Trio ens proposaran un acostament en clau jazzística a alguns del temes més coneguts dels grups de pop-rock de les darreres dècades.
 
El dia 1 d’octubre (19 h), es farà el segon concert de la pianista Gabriela Montero, artista resident de l’Ateneu – CMEM aquest any 2017. En aquesta ocasió, Montero estarà acompanyada per la també pianista Vanessa Pérez, juntes interpretaran obres de piano per a quatre mans i per a dos pianos. El dia 4 de novembre (21 h) serà el torn de Rubén Fernández & Andreu Zaragoza + Zamak Quartet, que presentaran Girassol, un disc premiat com el millor disc de l’any per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna.
 
El 12 de novembre (19 h), la banyolina Mariona Aupí farà la presentació oficial del seu segon disc en solitari a les comarques gironines, Le Monde (La Cúpula Music, 2017), un disc farcit de metàfores que reforcen les imatges sonores d’unes cançons en les quals s’hi troben obstacles a superar, partint d’una carta del Tarot de Marsella.
 
El 26 de novembre (19 h), serà el torn de la cantant i actriu cordovesa Mariola Membrives, un recital on es podrà escoltar la seva veu melismàtica acompanyada pel genuí toc de la guitarra d’Oliver Haldon. El dissabte 2 de desembre (21 h), un doble concert amb la jove banda de Banyoles Roko Banana i els Cala Vento que després del seu debut homònim, ens presentaran el seu nou treball Fruto Panorama (BCore, 2017). Per últim, tancarà la programació musical el tercer i darrer concert de Gabriela Montero que en aquesta ocasió estarà acompanyada del baríton irlandès Sam McElroy. Un concert que ens mostrarà la part més poètica de les seves facetes.
 
La programació d’arts escèniques de Banyoles pel segon semestre de 2017 s’ha presentat  aquest matí en roda de premsa a l’Ajuntament de Banyoles. Són un total de 23 espectacles i gairebé 40 funcions. A banda de les propostes musicals, s’ha presentat la programació teatral i de dansa, i les apostes pel públic familiar.
 
Així, emmarcats en les activitats de la Festa Major de Sant Martirià 2017, es representaran a l’Auditori de l’Ateneu els espectacles Tututs!, de la Cobla Bisbal Jove, el 21 d’octubre (12 h) i Cösmix, de la cia. Teatre Mòbil, el 22 d’octubre (12 h). El dia 19 de novembre (12 h i 17 h), la cia. Teatre Nu, portarà a l’escenari del Teatre Municipal l’espectacle Maure el dinosaure. Finalment, el diumenge 17 de desembre (12 h i 17 h) a l’Auditori de l’Ateneu es durà a terme l’espectacle, La gallina dels ous d’or, de la cia. Zum Zum Teatre.
 
ENTRADES A LA VENDA, DEMÀ
Les entrades per a tots els espectacles es posaran a la venda a partir de demà dijous 20 de juliol a les 10.00 a www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (Pg. de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a divendres de 8.30 h a 14.45).
A part de les entrades dels espectacles, també es posaran a la venda tres tipus d’abonaments, 3/5, 6/8 i +8. Aquests abonaments durant la temporada donen dret a un 15%, 20% i 25% de descompte sobre el preu de les entrades.