14/12/2017
Mísia, Toti Soler, Janoska Ensemble, Núria Graham i Marco Mezquida, noms destacats de la programació de l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles per al primer semestre de 2018
L’equipament acollirà dotze concerts que combinen noms consagrats amb músics de prop, i que aposta per la barreja de gèneres i de disciplines artístiques
Aquest matí s’ha presentat la programació estable d’Arts Escèniques de Banyoles. Està composta per trenta espectacle i més de quaranta-cinc funcions. Pel que fa a propostes musicals, l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles acollirà dotze concerts que es caracteritzen per la combinació de gèneres i disciplines artístiques. Alhora que inclou grans noms al costat de propostes singulars i de músics locals.
 
Així, aquest semestre destaquen noms com ara el de Mísia, Janoska Ensemble, Toti Soler o Marco Mezquida, que compartiran protagonisme amb músics locals, com ara Alba Bosch i Marc Serra i la gironina Maria Canyigueral, alhora que amb propostes singulars com ara el Revisiting Bowie i l’òpera la Serva Padrona, alhora que deixaran espai per a joves músics consolidats com ara Núria Graham o Aurora i també per a espectacles familiars, Granados i l’espurna de la felicitat.
 
La programació s’encetarà el dia 20 de gener (21 h) amb el projecte Revisiting Bowie un concert en el qual Adrià Plana & Les Filles Föllen homenatgen la figura de David Bowie, una de les majors icones de la cultura pop. El dia 28 de gener (19 h) el Janoska Ensemble farà el seu únic concert a Catalunya; es tracta d’una formació resultat d’una esbojarrada i singular barreja d’elements i estils (músiques tradicionals de l’antic món austro-hongarès, música clàssica, jazz, pop...) que acaba de presentar a la Konzerthaus de Viena el seu disc editat pel prestigiós segell Deutsche Grammophon. 
 
El dia 24 de febrer (21 h), el versàtil pianista de jazz, improvisador i compositor Marco Mezquida, que ve de triomfar com a primer artista resident de la història del Voll Damm Jazz Festival de Barcelona, farà el seu concert de debut com a flamant artista resident de l’Ateneu – CMEM 2018 presentant l’espectacle Els somnis de Ravel. El dia 3 de març (21 h) el duet format per la soprano Alba Bosch i el pianista Marc Serra, ambdós del Pla de l’Estany, oferiran un recital de Lied. El dia 16 de març (21 h) a l’Auditori de l’Ateneu, Toti Soler i Gemma Humet presentaran l’espectacle Més de 50 anys, un recorregut pels millors temes que el guitarrista ha escrit durant més de cinquanta anys de carrera acompanyat de la delicada i alhora intensa veu de Gemma Humet i del seu trio.
 
El dia 24 d’abril (21 h) el flamenc omplirà l’Auditori de l’Ateneu amb el grup Aurora, una aventura musical liderada pel jove cantaor Pere Martínez. El 14 d’abril (21 h) l’Auditori de l’Ateneu acollirà un dels concerts més esperats de la temporada, la gran cantant portuguesa Mísia portarà el seu particular homenatge a Amàlia Rodrigues, exemple màxim del fado. El dia 20 d’abril (21 h) Núria Graham presentarà el seu segon treball d’estudi Does it ring a bell? (El Segell del Primavera, 2017) un treball transparent i sobri amb deu temes evocadors entre l’indie-dolk i el pop.
 
El 5 de maig (21 h) la pianista Maria Canyigueral presentarà el seu darrer projecte Avantguarding Mompou, premiat per l’Arts Council d’Anglaterra. El dia 11 de maig (21 h), l’artista resident Marco Mezquida farà el seu segon concert a l’Auditori de l’Ateneu acompanyat de la ballarina i Premi Nacional de Dansa Sol Picó, una trobada entre dos autèntics animals escènics, un espectacle únic que no deixarà indiferent a l’espectador. Finalment tancarà la programació de l’Auditori de l’Ateneu l’òpera La Serva Padrona, a càrrec de la companyia Teatre de les Comèdies.
 
Enguany es torna a posar a la venda un Pack Nadal, un abonament que inclou tres espectacles seleccionats especialment per regalar durant aquestes festes de Nadal amb un descompte afegit al preu habitual. A banda del Pack Nadal, es podran continuar adquirint els abonaments 3/5 (15% de descompte), abonament 6/8 (20% de descompte) i abonament +8 (25% de descompte).
 
Les entrades es posaran a la venda a partir de demà divendres a les 10 h, a www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (Pg. de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i els divendres de 8:30 h a 15 h).
 
Les entrades per als concerts es posaran a la venda demà divendres a les deu del matí, es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 17:45 h).