22/05/2018
Krill homenatja els himnes de l'escena musical banyolina en clau de jazz aquest dissabte a a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles
L’espectacle, titulat 'Invents', és una producció pròpia del FEMJazz! creada especialment per al vint-i-cinquè aniversari del Festival de Jazz

El FEMJazz! ha decidit homenatjar els himnes de l’escena musical banyolina en el vint-i-cinquè aniversari del Festival. I ho fa amb una producció i una formació creada especialment per a l’ocasió. Krill durà a l’escenari de l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles l’espectacle Invents (21 h, 8 €), que proposa una reinterpretació en clau de jazz de cançons que han marcat el món del rock del Pla de l’Estany.

El FEMJazz!, organitzat pel Taller de Música de Banyoles, ha encarregat a la compositora i pianista Laia Vallès que reinterpreti cançons de les últimes dècades de grups de rock i pop de la ciutat. Vallès ha fet una selecció personal de les peces i les ha arranjat en clau de jazz. El quartet, format especialment, per a l’ocasió, el complementen Marcel·lí Bayer (clarinets i saxos), Joana Gomila (veu) i Santi Careta (guitarres).

Els noms de la formació asseguren un nivell musical alt que, de ben segur, provocarà que el públic redescobreixi peces emblemàtiques del rock local, alhora que se’n sorprendrà de l’enfocament. “Serà una sorpresa per a tothom, no revelarem els grups que seran versionats”, afirmen des de l’organització.

UN CAP DE SETMANA DE JAZZ

El FEMJazz! és el festival de música amb més història dels que es fan actualment a Banyoles. Enguany, amb motiu dels vint-i-cinc anys, se n’ha variat el format: la majoria d’actes tindran lloc a la Muralla, però també hi haurà concerts a altres espais habituals, com ara l’Espai Eat Art, els Banys Vells o l’Auditori de l’Ateneu. “L’objectiu del festival és portar el jazz a tots els públics i àmbits de la ciutat, demostrar que pot formar part de la vida quotidiana.”

El FEMJazz! s’encetarà el dijous 24 de maig i es tancarà el diumenge 27. En total, hi haurà una vintena d’activitats, majoritàriament concerts, tot i que també inclou un taller de construcció d’instruments amb materials reciclats o espais d’intercanvi i reflexió entorn les dones i les identitats de gènere al món de la música.

Les entrades per al concert de dissabte es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 14:45 h).